Ringer julen inn

Arbeid av SMFB

IKEA innleder julefeiringen med norskproduserte reklamefilmer på TV.

I disse dager signeres også avtalen som markerer starten på IKEA Norges byråsamarbeid med SMFB og Forsman & Bodenfors.

– IKEA skal utvikle merkevareopplevelsen og vi har fått med oss et drømmelag til å løfte den blågule entusiasmen. Vi skal fortsette å skape opplevelser for de mange menneskene, både i varehusene våre og i fortjente så vel som i betalte kanaler. Derfor velger vi å jobbe med SMFB, som vi opplever som et lekent byrå som er sultne på utfordringer fra IKEA, sier markedssjef Merete Møystad i IKEA Norge.

Tilbake på TV.
Den første jobben SMFB gjorde for IKEA var en reklamekampanje nå i høst. Ideen var å plassere Tidafors-sofaer i boliger som var til salgs. Boligannonsene ble så vist som vanlig på Finn.no, og også som prospektannonser utendørs og i magasin. Nå som avtalen om byråsamarbeid signeres, står altså TV for tur.

–– Det føles bra å ringe julen inn på TV med egne norskproduserte filmer! SMFB har virkelig gått til kjernen av IKEA med disse. Julen er en tidløs høytid som også er preget av mye spenning og nysgjerrighet. Vi er veldig godt fornøyd med måten dette kommer frem på i filmene, der produktene er heltene og skaper rammen for en fin tid sammen, sier markedskommunikasjonssjef Cathrine Boije i IKEA Norge. Kampanjen tas også ut på print og nett.

Der folk er.
IKEA i Sverige har samarbeidet med Forsman & Bodenfors i 16 år, og i Norge har IKEA det siste året tatt i bruk materiell som er utarbeidet av dem.

–– Dette vil vi delvis fortsette å gjøre, på et taktisk nivå, men det er SMFB som skal håndtere det vi gjør av profilerende kommunikasjon her i Norge, sier Møystad.

Fôrer villdyret.
– Vi har fått kjørt oss de siste månedene. IKEAs kvalitetskrav og testing gjelder tydeligvis ikke bare møbler, men også reklamebyråer. Når IKEA og SMFB nå endelig inngår et formelt partnerskap, betyr det at vi har bestått testen. Dessuten innebærer det at en gammel drøm, som vi gjorde om til et mål, har blitt en realitet. Så når Merete beskriver oss som «sultne på IKEA-utfordringer» er ikke det en språklig metafor, men en fysisk realitet. Hun kan altså med god samvittighet og stor trygghet fôre dette villdyret, sier Christian Steen, byråleder i SMFB.

I mediespilleren: Én film og fire annonser. Webbannerne som er utviklet for kampanjen kan du se her.

SMFB
Team: Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre
Grafisk Designer: Nicklas Hellborg
Interaktiv Art Director: Suzie Webb
Konsulent: Kristian Kristiansen
Prosjektleder: Jannicke Platou
Regi: Ensrettat v/Acne Production

Ansvarlig hos kunde: Markedskommunikasjonssjef Cathrine Boije og prosjektleder Siri Norhagen

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.