Animert konsept fra NetCom

Arbeid av McCann Oslo

En minidokumentarserie om en families mobilbruk, gleder og sorger fronter NetComs nye reklamekonsept. Byrået bak er McCann.

– Vi ønsket å få et innblikk i hvordan teknologi brukes av de mange som ikke er mest interessert i teknologi, men i å ha nær kontakt med venner og familie. Etter en omfattende castingrunde falt valget på familien Halvorsen, som åpnet sine dører for oss, sier kreatørteamet Stein Simonsen og Torstein Greni i McCann.

Familien består av pappa Lars, mamma Solveig, Sigurd på fjorten, Oda på ni, og sist, men slett ikke minst, Gamle Halvorsen. Han bor i Henningsvær og nekter å flytte sørover.

– Litt av grunnen til at vi valgte Halvorsens var at vi likte «Vær nær», som er et familiemotto de prøver, men ikke alltid lykkes i, å leve etter, forteller kreatørene. De hevder familien har gitt dem verdifull innsikt i hvilken rolle mobilen spiller i en ganske vanlig familie på godt og vondt, og nevner følgende eksempel på det sistnevnte.

Wordfeud-dilla. Under produksjonen fikk mamma Solveig en fullstendig hang-up på Wordfeud og gjemte seg unna i timesvis for å spille. Det var kjedelig for mannen hennes, som har Yr som sin eneste app. Etter noen kjølige uker fikk mor dårlig samvittighet og slettet Wordfeud-appen i farsdagsgave til Lars. Noen måneder senere fikk han sønnen Sigurd til å reinstallere den for henne, i anledning morsdagen.

NetCom har funnet så mange overføringspunkter mellom familiens motto og egen virksomhet at det nok vil dukke opp flere steder enn i filmene om Halvorsens. Markedsdirektør Bente Linaae utdyper.

– All telekommunikasjon handler jo helt enkelt om å kunne være nær noe eller noen som ikke er der du er. Mulighetene har aldri vært bedre for å pleie nære bånd til venner og familie, eller, for bedrifter, være nære kolleger og sikre nærhet til bedriftens kunder, sier Linaae.

Reklamebyrå: McCann
Konseptdesigner/illustratør: Karl Bryhn og Nina Kraft
Rådgiver: Janne Espevalen
Prosjektleder: Katrine Berget
Byråprodusent: Beril Holte Rasmussen
Planner: Haldor Hårvik og Morten Varhaug
Art director: Torstein Greni
Formgiver: Charlotte Havstad
Tekstforfatter: Stein Simonsen

Produksjonsselskap: Pravda
Regi animasjon: Pjotr Sapegin
Regi stemmer: Erik Richter Strand
Produsenter: Mette Waaberg og Erik Schøien
Fotograf: Janne Hansen
Produksjonsdesigner: Kristin Günther
Animatør: Kevin Walton
Dukkemaker: Andrew Spradbery
Produksjonsleder: Janne Hjeltnes
Lyd: Sagveien Resort og Storyline Studios
Etterarbeid: Sagveien Resort og Storyline Studios

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.