3D-animerte burgere gir vann i munnen

Arbeid av DIST Creative

Burger King Norge har tatt i bruk ny produksjonsteknologi for å selge hamburgere.

Med animerte 3D-burgere får Burger King muligheten til å vise flere filmer på TV til en lavere produksjonskostnad.

– Vi ønsket å lage en gjenkjennelig mal innenfor et univers som ga rom for lek og variasjon. Animasjon kom tidlig opp som et alternativ, men utfordringen var at burgerne måtte se naturtro og fristende ut, forteller Torny Hesle, kreatør i Dist Creative.

– Skulle vi brukt tradisjonell filming, ville kostnadene blitt skyhøye. Animasjon med stillfoto ble også vurdert, men det ville ha gått på bekostning av både fleksibilitet og evnen til å friste seerne, fortsetter prosjektleder Marte Listhaug.

Fotorealistisk apetittvekker. Gimpville overbeviste Dist om at seerne virkelig vil få lyst på burger selv om de skjønner at maten er 3D-animert.

– Å skape fotorealistiske 3D burgere, eller mat generelt, er det få som har gjort før oss i Skandinavia, om noen i det hele tatt, sier Torgeir Sanders i Gimpville.

Grunnen er at det ikke er nok å gjenskape de avanserte organiske formene i hver ingrediens, man må også få frem X-faktoren som gir seeren vann i munnen. Animatørene brukte derfor mye tid på å studere og lage hver enkelt ingrediens for å få frem riktig tekstur og gjennomskinnelighet.

Viktige studier. – De ansatte i kassa på Burger King synes kanskje det var litt rart når vi kom og bestilte ti burgerbrød uten innhold, sier Einar Dunsæd.

– Men i en slik prosess er det viktig å studere det ekte produktet nok til å kunne skape et naturtro resultat.

– Med langt mindre budsjetter enn hovedkonkurrenten, må vi klare å få mer effekt ut av mindre penger, noe denne type film bidrar til, sier Sven Hars, markedsdirektør i Burger King.

Du kan også se filmen på YouTube.

Burger King: Sven Hars og Heidi Moss
Dist Creative: Torny Hesle, Thale Høy-Petersen, Ingrid Lea, Marte Listhaug, Eldar Skylstad, Kristian Lyse
Gimpville: Torgeir Sanders, Einar Dunsæd, Christer Bjørklund, Andreas Lønø Olve Askim, Christian Korhonen

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.