Her er Mayakalenderen

Arbeid av Sagveien Resort

Sagveien Resort står bak NRKs nye og dommedagsorienterte førjulsnettsatsing.

I dag begynner NRK å telle ned Mayakalenderen, som går fram til 21. desember og ikke lenger, derav ymse spekulasjoner om verdens undergang. Sagveien Resort, som til daglig driver med produksjon av radioreklame, har skrevet og regissert web-serien for NRK. Den handler om folk som på forskjellige måter forbereder seg på undergangen.

I dag slippes første episode, som ifølge Sagveiens-regissør Jonas Torgersen (her i rollen som journalist Torstein Haavik, til venstre i bildet) er den mest klassisk «Doomsday Preppers»-aktige.

–– Vi har lenge hatt lyst til å drive med mer enn bare radio, og det siste året har vi gjort litt forskjellige ting. Så nå skriver vi på en tv-serie sammen med Rubicon, og vi har jobbet litt med programutvikling i NRK Super. Vi har også produsert et par nettserie-piloter, og det var slik vi kom i kontakt med NRK, forteller Torgersen.

Gjort det meste selv. Ifølge regissøren er serien stort sett laget på huset.

–– Nettserie er et perfekt format å jobbe med, særlig hvis man skal drive en resort samtidig. Vi spilte inn én episode per dag, og sto for veldig mye selv. Regi, manus og casting. Og lyd, selvfølgelig.

Rollebesetningen består stort sett av amatører.

–– Men vi får møte bransjefolk i flere av rollene. Blant annet en kar i Både Og som er ekstremt svak for ordspill, og en langhåret rocker med høy stemme. Så får folk se om de klarer å gjette hvem det er før episodene med dem blir sendt i morgen og overimorgen.

KF: Har dere gjort noen 21. desember-forberedelser hos Sagveien Resort?

–– Vi har ikke gjort andre 21.desember-forberedelser selv enn det de aller fleste vel har gjort. Kjøpt masse hermetikk og NAN morsmelkerstatning.

Mayakalenderen ser du på nett-TV hos NRK.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.