Nei er Nei

Arbeid av TRY og TRY Apt

Målet er å endre norsk straffelovgivning slik at voldtekt defineres som «sex uten samtykke».

Mål: Å sette fokus på kvinners rettssikkerhet i voldtektssaker. Skaffe flest mulig signaturer. I siste instans: Endre norsk straffelovgivning slik at voldtekt defineres som «sex uten samtykke».  


Bakgrunn: Norske kvinners rettssikkerhet er svak i voldtektssaker: Et nei er ikke nok. Det må vold eller trusler til for at gjerningsmannen skal bli dømt. For andre gang kritiserer FN norske myndigheter – og ber om at loven endres i takt med internasjonale menneskerettighetsstandarder. 


Løsning: Å vise en voldtekt som etter norsk lov ikke er en voldtekt i en interaktiv film med signaturfelt og delemuligheter. For å forsterke det absurde i at et nei ikke er nok, er jentas stemme sensurert i filmen – det spiller jo ingen rolle hva hun sier. I videoen får seeren mulighet til å trykke på mute-knappen der vårt budskap og oppfordring kommer opp. Dersom seeren signerer, signerer han/hun et opprop som kan bidra til å gi norske kvinner tilbake stemmen sin. Signaturen utløser også at videoen blir spolt tilbake, denne gang har jenta stemme og kan si «nei»: Seeren har bidratt til at voldtekten ikke skjer.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.