En million visninger før kampanjestart

Arbeid av TRY og TRY Apt

Taxi Stoltenberg-filmen har en million visninger på YouTube. Og det før kampanjen har begynt.

Det er som vanlig TRY/Apt som står bak valgkampanjen til Arbeiderpartiet. Ett av elementene i år er den mye omtalte ideen om å la statsminister Jens Stoltenberg kjøre taxi for en dag, der han diskuterer politikk med vanlige folk.

– Etter åtte år i posisjon, har han blitt beskyldt for mye. Å være distansert og lite synlig for folk flest er én av disse tingene. Og når man vet hvor oppriktig engasjert og glad i mennesker Jens er, var dette noe vi ville ta tak i, sier tekstforfatter Lars Joachim Grimstad.

– Vi var veldig usikre på om det lot seg gjøre, men til slutt fikk vi klarsignal. Og det som skulle være to effektive timer i Oslos gater en fredags ettermiddag, ble til fem. Han syntes det var så morsomt at han nesten ikke ville gi seg, legger Grimstads AD-makker Egil Pay til.

– Kritikken er meningsløs

I går skrev VG om at noen av passasjerene var plukket ut på forhånd.

– Kritikken er meningsløs. Ikke en eneste av passasjerene er håndplukket, «castet» eller godkjent av verken Arbeiderpartiet eller oss. Produksjonsselskapet Pravda fant noen tilfeldige mennesker på gata, for å sikre seg at han i hvert fall hadde noen folk å kjøre, men de ante ingenting om hva de skulle være med på. Hver eneste reaksjon er 100 prosent ekte og sann. Dessuten ble flesteparten plukket opp totalt vilkårlig mens han kjørte. Vi var mest spent på kjøringen hans, men det gikk heldigvis bra, sier Pay.

Søndag tok det hele av og filmen ble vist på nettsteder og nyhetskanaler over praktisk talt hele verden, fra BBC til CNN, fra Japan til Kenya. Bare den norske YouTube-videoen er nå vist over 1 million ganger og det før resten av kampanjen starter, med blant annet en kortversjon av filmen på kino, bannerannonser, boards og flere taxi-filmer på kampanjesiden.

– Taxi-stuntet handler ikke så mye om politikk i seg selv, men er en invitasjon til å diskutere videre på kampanjesiden. Der kan man også sende inn spørsmål til de mest profilerte Arbeiderparti-politikerne, inkludert Jens, sier Grimstad.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.