Historien om Osebergskipet

Arbeid av Hausmann

Tre tildels kontrafaktiske avisannonser laget i forbindelse med eventyrfilmen «Gåten Ragnarok».

I høst ble «Gåten Ragnarok», årets største norske eventyrfilm sluppet. Som en del av markedsføringskampanjen dukket det opp tre dobbeltsider i landets seks største aviser. En viss Sigurd Svendsen har gravd frem fakta rundt Oseberggraven og noen omkringliggende hemmeligheter hold skjult fra oss.

Martin Sundland i Fantefilm kom til oss, og hadde allerede jobbet frem en tanke med Handverk og Eivind Platou. Ideen var å gjøre den allerede spennende historien om Osebergfunnet litt mer kjent, og stille spørsmålet om dette var fakta eller fiksjon, sier kreativ leder i Llowbank, Tore Woll.

– Vi lagde en historie basert for det meste på fakta, med elementer av fiksjon ispedd. Resultatet var at hovedpersonen i «Gåten Ragnarok» fikk formidlet sin overbevisning om at «mennesket vet lite», sier Woll.

– Ambisjonen var å lage historier som i seg selv var så spennende at de skulle kunne leve hånd i hånd med filmens plott. Noe en far kunne lese høyt for sin 10 år gamle sønn, sier produsent Martin Sundland i Fantefilm.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.