Historien om (K)RLE-faget

Arbeid av TRY og TRY Apt

TRY/Apt har hjulpet Human Etisk Forbund med å lage en kampanje slik at flere kan bli medlem og støtte Human-Etisk Forbund i kampen for en livssynsnøytral skole.

Gjennom samarbeidsavtalen mellom regjeringspartiene, Venstre og KrF i fjor høst fikk KrF gjennomslag for endring av dagens RLE-fag (religion, livssyn og etikk) og innføring av minst 55 prosent kristendom.

Human-Etisk Forbund jobber for en inkluderende skole, der alle livssyn blir presentert på en objektiv og rettferdig måte. Human-Etisk Forbund mener at endring av RLE-faget til KRLE vil sette disse verdiene i fare: Skolen skal favne alle, og dette forslaget står for det motsatte av hva den offentlige skolen skal tilby. 

Som kommentarfeltet har påpekt gir det mer mening å se filmen på Human Etisk Forbunds nettsider. Kommentarer

Stephan von Simson

Grafisk designer i State

6 år, 1 måned siden

Tja, det avsluttende spørsmålet treffer meg ikke helt. Jeg kunne tenkt meg en mer inkluderende skole, samtidig som man innfører mer kristendom i skolen igjen. Jeg stusser ofte over hva barna mine ikke lærer om norsk historie lenger, etter at k-en ble sløyfet. Jeg er nok litt sentimental og old-school.

Rune Woldsnes Tropenatt

Kreatør, Tekstforfatter i Mr. Who

6 år siden

Funkjsonen med å trykke på en av retningene og få resten av filmen ser ikke ut til å fungere her. Se filmen på youtube/nettsidene til Human Etisk

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.