Kommunikasjon og teknologi i skjønn forening

Arbeid av Scandinavian Design Group

En banebrytende teknisk brand-installasjon som tar i bruk avansert teknologi på en helt ny måte.

Lundin Norway viser seg fra en innovativ og svært modig side når de fra den 25. august på ONS i Stavanger viser en banebrytende teknisk brand-installasjon som tar i bruk avansert teknologi på en helt ny måte.

Da Lundin Norway vred om nøkkelen mandag morgen på Offshore Northern Seas (ONS) Tradeshow 2014 i Stavanger, fikk omverden endelig få ta del av den interaktive, konseptuelle installasjonen «Breaking the Surface» som Lundin og Scandinavian Design Group har jobbet sammen om i over ett år. Idé og konsept ble unnfanget av en felles prosjektgruppe gjennom høsten 2013. Siden den gang har prosjektteamet jobbet tett sammen med Robotingeniørfirmaet Abida, Ctrl+N Arkitektkontor, Automasjonsbedriften Intek Engineering, Pivot Produktdesign og standbyggere for å løse kompleksiteten i å bringe denne helt spesielle opplevelsen til ONS.

Mulighetene kommer ikke hvert år

Årets ONS sammenfaller med Lundin Norways 10 års jubileum. Gjennom estetikk, teknologi, teksturer, lys, farger og bevegelse ønsket Lundin Norway å skape en opplevelse av den brytningsfasen selskapet er inne i. I tillegg var alltid ambisjonen i prosjektet å markere et tydelig brudd med den måten selskaper i bransjen tradisjonelt sett kommuniserer under ONS.

Vi finner olje der andre har gitt opp

Geologer og geofysikere i Lundin Norway har en helt egen evne til å tolke og utforske landskapet nede på havbunnen, og har gjort vesentlige funn som har endret realitetene på norsk sokkel. Lundins seks viktigste funn er derfor representert gjennom krystalldråper i installasjonen, som hver inneholder den første råoljen fra de nummererte brønnene. I tillegg er dråpenes fysiske plassering i installasjonen direkte relatert til den geografiske lokasjonen de har i forhold til hverandre på den norske kontinentalsokkelen.

– Gjennom tett samarbeid med SDG har vi lykkes i å fange Lundin Norways ånd i installasjonen. Utgangspunktet er vår styrke innen leting. Samtidig representerer installasjonen hvordan vi har satt oss fore å kombinere søkende nysgjerrighet og nitid systematikk med høye ambisjoner. Det er dette som gjør at vi i dag er klare til å ta rollen som operatør på norsk sokkel, sier Frøydis Eldevik, Head of External Relations i Lundin Norway.

«Breaking the Surface» henter inspirasjon fra geologiske modeller og refererer gjennom sin bevegelse til leteaktivitet. De 529 akrylrørene, som fra oversiden danner en simulert havoverflate, er montert i skillet mellom første og andre etasje på standen. Hvert av rørene styres av individuelle servomotorer som er koblet sammen i et system. Installasjonen er banebrytende fordi den ved hjelp av avansert kamera- og touch-sensorikk fanger opp bevegelsesmønsteret til de besøkende. Slik kan man gjennom sin tilstedeværelse påvirke installasjonens bevegelsesmønster. Det hele skaper en intens og omsluttende, interaktiv følelse som må oppleves.

– Suksessfaktoren for denne type prosjekter ligger i å tidlig koble de ulike fagområdene sammen slik at man ivaretar et helhetlig men detaljorientert perspektiv gjennom hele prosjektet. Først da er man i stand til å flytte grenser, sier Frida Larsson, Kunderådgiver og Prosjektleder for prosjektet i Scandinavian Design Group.

– Et komplekst og svært krevende prosjekt lanseres i dag på ONS. Det har krevet stamina og mot av alle involverte, spesielt av Lundin Norway som gjennom hele prosjektet har opprettholdt svært høye ambisjoner. Det er med stolthet vi kan ønske velkommen til ONS og Hall K, stand nummer 100, sier Jannicke Øiaas, Daglig Leder i Scandinavian Design Group.

Installasjonen har kun en gjesteopptreden på ONS, før den vil få en sentral plassering i selskapets nye kontorer på Lysaker når disse står klare om et år.

SDG er ansvarlig for konsept, design og programmering. Les om prosessen her


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.