Lanserer freidig kreftkampanje

Arbeid av Trigger Oslo

Stiftelsen Aktiv mot kreft velger utradisjonelle virkemidler for å vekke oppmerksomhet rundt kampsaken om å få trening inn som en fast del av kreftbehandling.

Tirsdag lanserte stiftelsen sin nye kampanje, der åtte kvinner som alle er kreftsyke eller har vært det, har gjenskapt den småkontroversielle musikkvideoen til Eric Prydz’ hitlåt «Call on me».

– Nyere forskning viser at fysisk aktivitet både kan forebygge kreft og bidra til økt livskvalitet og raskere tilfriskning for kreftpasienter. Likevel er det fortsatt ikke del av moderne kreftbehandling, og det vil vi gjøre noe med, sier daglig leder og grunnlegger av Aktiv mot kreft, Helle Aanesen.

Målet med kampanjen er å vekke oppmerksomhet rundt dette budskapet og inspirere mennesker som går gjennom kreftsykdom til å opprettholde aktivitetsnivået eller begynne å være fysisk aktive. Kampanjen retter seg mot kvinner og menn i alle aldre, og Aanesen forteller at de har fokusert på at det skal være en kampanje som fokuserer på det friske, aktive og energigivende, som kan gi kreftpasienter håp.

– I løpet av livet vil en av tre få en kreftdiagnose, så dette er noe som angår oss alle. Jeg håper at vi med kampanjen vil nå fram til både pasienter, politikere og helsepersonell. Sammen må vi sørge for at fysisk aktivitet blir en naturlig del av kreftbehandling, sier Aanesen.

Heit hit blir kreftkampanje

Kampanjevideoen ble i dag lagt ut på YouTube og Aktiv mot krefts egne nettsider. Her er danserne fra Eric Prydz’ megahit, som er sett mer enn 70 millioner ganger på YouTube, erstattet med åtte norske jenter og kvinner i alderen 20-50, som alle er kreftsyke eller har vært det. Budskapet er å vise verden hvor viktig trening er for kreftrammede, både rent fysisk men også med hensyn til selvbilde og livskvalitet.

– Det kan være tøft for selvtilliten når alt håret forsvinner og kroppen forandrer seg på grunn av kreftbehandlingen. Det er viktig å minne om at man både kan føle seg bra og ha et godt liv selv om man har fått en kreftdiagnose. Mestringsfølelse er viktig enten man er frisk eller syk, sier Aanesen.

Du kan også se kampanjefilmen på YouTube. Der vil du også finne to bakomfilmer, en kort og en lang.

Om Aktiv mot kreft:

  • Etablert av Grete Waitz og Helle Aanesen i 2007
  • Kjemper for å få inn fysisk aktivitet som del av kreftbehandling
  • Dette fordi fysisk aktivitet både kan forebygge kreft og bedre livskvaliteten og tilfriskningen for kreftrammede.
  • Retter seg også internasjonalt, og har en egen avdeling i USA: AKTIV Against Cancer.

Denne artikkelen hadde over 400 Facebook-likes før en teknisk feil førte til at vi måtte publisere den på nytt.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.