Satser ungt med hamstere i bokollektiv

Arbeid av Kitchen Reklamebyrå

For å hjelpe unge med å skape oversikt har Sparebank1 fått hjelp av et bokollektiv fylt opp med hamstere.

Unge mennesker som vurderer å kjøpe sin første bolig har ofte problemer med å få oversikt over hvor man starter og hva som skal til. For å hjelpe seg med å skape oversikt har banken fått hjelp av et bokollektiv fylt opp med hamstere.

– Vi ønsker å aktualisere denne problemstillingen gjennom et univers vi tror vil skape oppmerksomhet, og som er ganske langt unna det man forventer fra en stor bank. Dernest gir vi målgruppen en lettfattelig måte å sette seg inn i hele boligkjøpsprosessen. Dette skjer på kampanjesiden ungbolig.no, sier Bjørn Polmar, rådgiver i Kitchen.

Det er i alt utarbeidet åtte filmer som handler om et bokollektiv der hamsteren Anna begynner å få nok av de andre beboernes oppførsel. Og det neste skrittet hennes er å kjøpe sitt eget sted.

– Vi valgte å bruke hamstere fordi de er kjent for å befinne seg i bur. Til sammenlikning opplever mange unge at de bor i et bur fordi de enda ikke har kommet seg inn på boligmarkedet. Enten de bor i kollektiv, leier bolig eller bor hjemme hos foreldrene. Et bokollektiv med hamstere synes vi er et tydelig og originalt bilde på virkeligheten, sier Christian Hygen, kreativ leder i Kitchen.

Filmene er laget i samarbeid med det svenske produksjonsselskapet StandArt og regikollektivet StyleWar. 

– Dette var en veldig annerledes filminnspilling preget av mye tålmodighet og fokus på detaljer. Hele bokollektivet der hamsterene bor er bygget for hånd og selv om historiene var godkjente manus før vi satte i gang, måtte vi flere ganger skrive om handlingen fordi skuespillerne trasset seg til. 

– Vi har store forventninger til at kampanjen vil bidra til å posisjonere oss blant de unge boliglånskundene, og håper vi også kan bidra til å gjøre boligkjøpsprosessen litt mer oversiktlig for de som skal ut på markedet for første gang, sier markedssjef Tora Mellbye i SpareBank 1 Gruppen

På kampanjesiden ungbolig.no har Kitchen samarbeidet med Poke i London.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.