Avinor tok av, fløy høyt og landet trygt

Arbeid av Creuna

Fly med oss samlet nasjonen foran skjermene og fikk bunadskledde folk opp i fjellheimen.

Fra 18. mai og i påfølgende tre uker gikk Avinors satsning «Fly med oss» av stabelen. Målet for kampanjen var å synliggjøre Avinors samfunnsoppdrag og skape en tydeligere forståelse av hva selskapet gjør og betyr for det norske samfunnet. 

– Innsikten om at nordmenn elsker natur og er stolte av friheten til å kunne jobbe og bo hvor vi vil, traff blink. Å se folk over hele landet vise sitt engasjement gjennom fysisk involvering, ikke bare ved å følge med på TV og nett, var helt utrolig, sier Pål Jespersen og Oskar Bringager, seniorkreatøerer hos Creuna.

«Fly med oss» skapte innhold på tvers av flater 

Konseptet ble for første gang presentert av Creuna i forbindelse med Avinors reklamebyråptich for to år siden. For å få oppnå målsettingen om å nå ut til en bred og spredt målgruppe uten tradisjonell bruk av reklamebudsjetter, ble kampanjen senere presentert TV 2.  Dette dannet grunnlag for et unikt innholdssamarbeid mellom Avinor, Creuna og TV 2.

På websiden kunne brukerne se Norge fra lufta i enten HD eller 360-graders perspektiv, komme med innspill til nye reisemål og dele opplevelsene fra bakken. De 15 direktesendte TV-sendingene på kveldstid tok for seg høydepunkter fra tilbakelagte strekninger, lokale events og historier fra flyplassene. Forsiden på TV2.no ble en viktig kanal for både brukergenerert innhold, artikler og videoer som igjen skapte økt trafikk til TV-sendingene og live-senteret. Sosiale medier spilte en sentral rolle i å fange opp idéer og innhold skapt av følgerne, som preget hvordan reiseruten og sendingene tok form i løpet av perioden. Engasjementet ute i distriktene ble båret frem av folket selv, lokale medier og Avinors 46 flyplasser.

Kryssdisiplinær arbeidsgruppe

Creuna jobbet på tvers av alle fagdisipliner i forbindelse med prosjektet fra idé og konseptutvikling, til teknisk implementering og utvikling av player og kartfunksjonalitet. Creuna deltok også i innholds-redaksjonen med TV 2 og Avinor i utviklingen av programkonseptene. Magic Air var ansvarlig for den initierte reiseruten, helikopteret og Cineflex-kameraet. Stargate media programmerte og leverte 360-graders funksjonaliteten. 

Resultater

Ferske tall viser at Avinor gjorde et byks på Ipsos omdømmeindeks, og havnet på en 3. plass over norske merkevarer med størst økning. TV-sendingene ga en snittrating på over 320.000 seere per program og en markedsandel på 25 prosent. Nettsiden hadde over 1 million besøk, hvor brukerne tilbragte over 25 minutter i snitt. Det var en bred dekning i lokalaviser over hele landet.

– Å måle hva kampanjen er verdt for Avinor i kroner og øre er et sammensatt regnestykke. Men at vi lykkes med å skape et nasjonalt fenomen tuftet på lokal stolthet, og fikk belyst Avinors rolle, samtidig som fans over hele landet deltok i merkevareopplevelsen, betyr aller mest. Norges hittil største arkiv av film fra lufta er dessuten verdifullt for Avinor og deres samarbeidspartnere for mange år fremover, sier kreatørene.

«Fly med oss» vant torsdag kveld TVB Awards i London. «Beyond HD Achievement in Image Capture» er en av de mest prestisjetunge kategoriene og konseptet gikk til topps foran blant andre BBCs «One Planet».


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.