Neue design for norske pass

Politiet skal utvikle en ny serie pass, ID-kort og reisedokumenter, og har kåret «Det norske landskap» av Neue Design Studio som vinner av konkurransen.

72181 44fca original
72184 f6279 original
72187 1e732 original
72190 c175f original
72193 c8f88 original

Politidirektoratet og Kripos inviterte til en designkonkurranse i februar 2014, på bakgrunn av ønsket om å øke sikkerheten i norske pass, ID-kort og reisedokumenter. Fagjuryen har kåret «Det norske landskap» av Neue Design Studio som vinner av konkurransen, og skriver blant annet følgende i sin innstilling:

«Av de innsendte bidragene for nytt norsk pass og ID-kort, har «Det norske landskap» det beste konseptet. Det har et tema som både viser norsk identitet og gjør at passet fremstår som et verdidokument. Konseptet vil gjøre dokumentene folkelig forankret og allment aksepterte. Det vil være relevant mange år fram i tid og har klare brukerfordeler. Designet er tiltalende og stilrent, fargene er subtile og abstraheringen av landskap er spennende. Forslaget ser ut til å være utformet med stor vekt på funksjonen til pass og ID-kort, og fremstår tydelig som et verdidokument. Konseptet er konkurransens mest nedtonede og stilrene løsning, og skiller seg positivt ut. Estetisk har man klart å gjøre landskapsmotivene til et egenartet uttrykk. Juryen verdsetter løsningens enkelthet.»

– Vi synes at den norske geografien med sine store variasjoner er et godt utgangspunkt for et nytt designkonsept. Vinnerutkastet skal nå bearbeides, og designuttrykket vil få et endret utseende utfra tekniske- og sikkerhetsmessige hensyn. Det endelige resultatet vil dere først se når nye reisedokumenter er ferdig produsert, sier politiinspektør John Kristian Thoresen i IDeALT-programmet.

Involverte byråer

28fe5f65085909 5cb61128e3d30
Neue Design Studio
B

Benjamin Stenmarck

Designer og illustratør

Utmerkelser

  • Gullblyanten 2015

  • Gullblyanten 2015 Design – Print/Skilt/Omgivelse