Takk for alt vi får

Arbeid av Kitchen Reklamebyrå

For å vise sin takknemlighet for alle donasjoner valgte Fretex å ta utgangspunkt i ting de allerede hadde fått.

For at Fretex skal kunne opprettholde sin virksomhet er de avhengige av å hele tiden få inn nye klær, møbler, ting og tang. Det er dette som legger grunnlaget for mange av Fretex og Frelsesarmeens sosiale initiativ som attføring og arbeidstrening, suppekjøkken og omsorg for de som trenger det. 

Hvert år gjennomfører Fretex en kampanje hvor vi minner om at vi hele tiden trenger å få inn mer og om hva du kan gi. Denne gangen ønsket vi å stoppe litt opp og takke for alt vi har fått. Ikke fordi vi ikke ønsker eller trenger mer, men for å gi en anerkjennelse til alle som har bidratt. Samtidig var selvfølgelig vårt mål at enda flere skulle bidra med klær og møbler, og dermed bli inkludert i takken.

For å vise vår takknemlighet valgte vi å ta utgangspunkt i ting vi allerede hadde fått. Med veldig god hjelp fra Handverk og fotograf Rune Kongsro installerte vi oss en dag hos Fretex i Drammen. Ved å bruke det vi fant i butikken, ting som allerede var donert til Fretex, begynte vi å bygge ulike installasjoner som skapte ordet TAKK.

– Prosjektet var ambisiøst på den måten at vi ikke kunne planlegge alt i detalj på forhånd. Men Fretex i Drammen er en stor butikk, og vi endte opp med to installasjoner vi var veldig fornøyd med, forteller AD Torkel Bjørnstad Sveen

– Det var viktig for oss at ingenting ble skadet under byggingen. Alt skulle behandles på en måte som gjorde at det kunne selges igjen etterpå. 

Butikken var åpen under hele seansen, og besøkende kunne bivåne både bygging av installasjoner og de ferdige resultatene mens vi holdt på. I etterkant er bilder av installasjonene brukt som motiver på butikkplakater, avisannonser og på Fretex-trailere. 

Kampanjen ble forrige uke premiert med sølv i kategorien Håndverk under Gullblyanten 2014.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.