Kampanjen består av ti filmer som går som skipable pre-rolls på YouTube, og er laget sammen med Fantefilm og regissør Ola Markus Lisberg. Du kan se samtlige filmer nederst i saken.
– Oppgaven var i utgangspunktet klar og tydelig. Problemet er bare at man skulle nå verdens mest bortskjemte målgruppe, og attpåtil de av dem som jobber i bransjen som gjør dem ekstra kule, sier Trygve Tønnessen i Geelmuyden Kiese.
Et knippe avsendere
Bak kampanjen står Treparts bransjeprogram uteliv, som består av arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene Virke, NHO Reiseliv, Fellesforbundet, KS, Parat og Arbeidstilsynet.
– Vi var spente på hvordan oppdragsgiverne ville ta i mot forslagene våre. Og kanskje spesielt at de ikke fikk lov å signere kampanjen selv. Det ville vi jo at Kjedelig, men viktig skulle gjøre, sier Kim Follesøy-Thuen.
– Men dette er en drømmekunde, stappfull av mot og som hadde lyst til å lage noe som virkelig står ut, sier Tønnessen.
– Å få med Oma på laget var helt uvurderlig, for han kastet seg inn i dette absurde universet med hud og hår. Og de tre dagene med opptak på Grand Hotell Hønefoss tror jeg ingen av oss vil glemme med det første, sier Tønnessen.
Den rette, absurde miksen
I tillegg til filmene er det også å mulig å følge Kjedelig, men viktig på både Facebook og Snapchat (brukernavn: kjedeligviktig). Kampanjen har selvsagt sin egen YouTube-kanal, og en landingsside som for anledningen er plassert hos United Bloggers. Alt for å gi målgruppen den rette, absurde miksen av underholdning og kjedelig, men viktig informasjon.
– Resultatene etter noen uker med kampanje er overveldende. Det renner inn med spørsmål om arbeidskontrakt, arbeidstider og ansettelsesforhold på Facebook, og de tre første filmene vi har promotert har blitt tatt veldig godt i mot. Selv om brukerne får lov å skippe bort filmene våre, så velger faktisk de fleste å se dem fra start til slutt, sier Follesøy-Thuen.
Se alle filmene her:
Christoffer Lorang Dahl
Digital rådgiver i Geelmuyden Kiese
2 år, 10 måneder siden
Kjedelig, men viktig info: Rustningen som er brukt i filmene er ikke historisk korrekt på noen måte. Den forsøker å være noe fra midten av 1400-tallet, men ser mest ut som den er fra et kostymelager. Vi som driver med historisk gjenskapelse legger mye tid og resurser i å bedrive korrekt formidling av nettopp det, da er det naturligvis litt sårende for oss at store aktører som GK, HNO, Arbeidstilsynet m.m. ødelegger for vårt arbeid.
Hvis noen er interessert i enten et foredrag om vårt virke eller vil være med å organisere oss i en interessegruppe for faglig subkommunikativ formidling i reklame- og PR-arbeid, ta kontakt på christoffer@smfb.com