En annerledes VM-kampanje

Arbeid av MYREZE

Brandingbyrået Myreze står bak musikkvideoproduksjonen som i ukene fremover lanseres for en hel fotballverden.

VM for kvinner startet i Canada lørdag 6. juni og finalen spilles 5. juli. 24 landslag konkurrerer om verdensmestertittelen.

– Det har vært ære å få jobbe med Norges Fotballforbund og UMC. De bygger ikke bare fotballtalenter, men de tør også å satse på talenter utenfor banen. Det å presentere kvinnelandslaget på en slik måte har aldri blitt gjort i Norge før, og vi tror at samspillet mellom bildene og musikken vil hjelpe til å gi kvinnefotballen et løft og gjøre jentene mer kjent både i Norge og det store utland, sier kreativ leder Björn Myreze.

Fotballjentene er blant annet filmet med drone på taket av Operaen i Oslo. Vi får også se klipp med jentene i action på banen samt helikopterbilder hentet fra den majestetiske Nord-Norske fjellheimen fra Magic Air. Ekstra gøy var det å filme en majestetisk hvit hest på toppen av Operataket.

Låten «Champions In White» ble håndplukket til å fremme Norge i Canada 2015. Låten er skrevet av artisten ANEEA (Anja Helèn Fagerli) og produsert av den Bergens-baserte produsenten Frode Langhelle (TV2). «Champions In White» går hånd i hånd med videoen. Den representerer styrke og mot, og skal være med på å motivere kvinnelandslaget til å kjempe seg opp til topps. 

Budskapet er basert på det at man aldri skal gi opp uansett hvilke utfordringer man står overfor. Det å ha selvtillit til å reise seg uansett hvor bratt det er til toppen av fjellet. En uke etter utgivelsen av låten, ble også musikkvideoen til låten lansert. Før det toppet låta allerede singellisten på iTunes.

Myreze er stolte over at et lite selskap fra Bergen får dette oppdraget fra NFF. 

– Det er egentlig en typisk jobb for et større reklamebyrå, men den fantastiske innsatsen til alle involverte viser at man må ikke være størst for å skape noe stort, sier daglig leder i Myreze, Petter Trobe. Videoen er regissert av de unge supertalentene i Myreze, Christoffer Møgster (22) og Mohammed Sarmadawy (21). Videoen skal markedsføres over hele verden gjennom store markedsføringskanaler som BBC og Fox News fra begynnelsen av juni.

I tillegg til musikkvideoen til VM-kampanjen, har Myreze også laget en presentasjon av alle fotballjentene i intervjuform. Selve intervjudelen var basert på en del research, og var ment til å gi seeren litt personlig informasjon om de enkelte spillerne, der fokuset er på dem som person. Det skal være en rolig kontrast til poseringen på Operataket, actionskudd og kampfootage. Mye arbeid, men en mindre dramatisk del av produksjonen. Myreze sitter kun igjen med positive erfaringer etter samarbeidet med landslaget. 

– Jentene var rett og slett fantastiske og de hadde mange spennende historier om motivasjon og hardt arbeid, sier manusforfatter i Myreze, Tormod Lerøy.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.