Norsk Arbeidsmandsforbund for arbeidsfolk

Arbeid av Supertanker

Norsk Arbeidsmandsforbund finner tilbake til røttene sine i ny film fra Supertanker og Stir.

I forbindelse med strategien Supertanker utviklet for Norsk Arbeidsmandsforbund, har Stir sammen med regissør Shaun Higton, på utlån fra Kandidat, produsert en tidløs film som portretterer menneskene forbundet har representert i over 100år. 

Norsk Arbeidsmandsforbund er et av de eldste forbundene. I strategiarbeidet har Supertanker jobbet med å hjelpe dem finne tilbake til røttene sine. 

– Et fagforbund handler om mye mer enn tariffer, feriedager og vilkår, det handler om verdighet og respekt som disse menneskene fortjener. Norsk Arbeidsmandsforbund skal være forbundet for arbeidsfolk, sier John Jacobsen i Supertanker. 

– Helt fra starten var dette prosjektet drevet av et ønske om å hylle disse menneskene. Jeg visste med en gang at jeg ville ha med Shaun fordi han klarer balansen mellom å skape en elegant film, og spille på følelser, sier Mikael Svartdahl som var produsent.  

Filmen skulle i utgangspunktet kun være en voice-drevet film som formidlet strategien internt i forbundet. Men Shaun og Mikael så raskt et potensial til å skape en poetisk variant av filmen, og fant frem diktet «Bekjennelsen» skrevet av Rudolf Nilsen i 1925. Diktet setter filmen i et historisk perspektiv og minner oss om at noen har kjempet før oss og at vi ikke skal ta rettighetene våre for gitt. 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.