Statoil med innovasjonskonkurranse for unge

Arbeid av TRY

Prosjekt Fantasi: En konkurranse der barn og ungdom opp til 18 år inviteres til å fantasere fritt, og tegne eller visualisere idéer til morgendagens løsninger.

De beste idéene i Prosjekt Fantasi vil bli bygget og satt sammen til en utstilling som fra neste år skal turnere utvalgte vitensentre i hele Norge. Det er TRY som i samarbeid med Statoil og vitensentrene står bak den integrerte kampanjen. 

10 år etter lanseringen av talentutviklingsprogrammet Morgendagens Helter ønsker Statoil å sette ekstra fokus på programmets kjerneområde, realfag. Ifølge kreativt ansvarlig hos Statoil, Henrik Habberstad, er realfag og innovasjon helt avhengig av hverandre for at nyvinninger skal kunne realiseres. 

– Vi er prisgitt evnen til å slippe tanken fri for å skape innovasjon. Det er det få som gjør mer oppriktig enn barn. Det å la barn og ungdom fantasere om fremtiden og motivere dem til realfag er noe av det viktigste vi kan gjøre i dag for å lykkes i morgen. Derfor gleder vi oss til å se hva som kommer ut i andre enden av dette prosjektet. 

De beste forutsetningene

Prosjekt Fantasi gjennomføres i samarbeid med fem av landets vitensentre. Blant dem står VilVite i Bergen ved direktør Svein Anders Dahl. Han tror forutsetningene er gode for at konkurransen kan gi banebrytende resulterer. 

– Daglig er jeg vitne til fantaserende barn i møte med etablerte sannheter. Mine observasjoner underbygger funnene om  barn som er «utdannet» nok til å fantasere frem de merkeligste konstruksjoner, men samtidig ikke dannet nok til å slå de i hjel. Derfor har barn og ungdom de beste forutsetningene for å tenke nytt, forteller Dahl. 

Han skal sammen med direktørene fra Teknisk Museum i Oslo, Vitensenteret i Trondheim, Nordnorsk Vitensenter og Jærmuseet i Sør-Rogaland sørge for at konkurransen får viktige arenaer der deltagerne skal kunne boltre seg og få inspirasjon til nye idéer. 

TRY har i samarbeid med Statoil stått for idé, kampanjestrategi, innholdsplan og digital spredning. Tre av barna fra forprosjektet var også gjester under VGTV i går for å fortelle om sine oppfinnelser. Innslaget ser du her.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.