Hvor lite skal du finne deg i?

Arbeid av Dinamo

I dag lanserer Kripos kampanjen «Hvor lite skal du finne deg i?» om vold i nære relasjoner.

Kampanjen er et resultat av en konkurranse Dinamo vant, og den er utviklet i tråd med handlingsplan mot vold i nære relasjoner – et liv uten vold.

Et samfunnsansvar

– Kampanjen skal tydeliggjøre for alle at politiet og samfunnet forstår menneskene og ofrene like mye som at de har ansvaret for å stoppe ulovligheter, gi beskyttelse og straffeforfølge overgripere. Vold i nære relasjoner er ikke en privatsak, men et samfunnsansvar, sier konseptutvikler og tekstforfatter, Ivar Vereide.

Leveransen innebærer plakater, filmer og kampanjesiden hvorlite.no

Filmen viser et ungt par der kvinnen opplever at den herlige følelsen av forelskelse i begynnelsen gradvis utvikler seg til noe annet. Filmen handler ikke om hva som er ulovlig vold, men på hvilke faretegn du skal være på vakt ovenfor tidlig i et forhold.

To viktige segmenter

Andre deler av kampanjen fokuserer på at det faktisk er norsk lov og ikke et annet lands kultur og tradisjoner som setter grenser for hva du skal finne deg i. Eller at et barn som er vitne til vold traumatiseres raskt for resten av livet, selv om det ikke er utsatt for vold. Kampanjesiten hvorlite.no henvender seg altså til to viktige segmenter: De som er utsatt for vold og de som er nysgjerrige på problemstillingen.

– Vi er stolte av kampanjen og for å ha fått lov til å samarbeide med Kripos om å forebygge vold i nære relasjoner. Et viktig oppdrag, med et sterkt budskap. Det er en menneskerett å leve i et forhold uten frykt, avslutter Vereide.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.