Skal skaffe 100.000 frivillige

Arbeid av POL

Årets TV-aksjon er tildelt Regnskogfondet. Målet er å skaffe 100.000 regnskogvoktere til aksjonsdagen 18.oktober. Altså 100.000 bøssebærere.

De siste 60 årene har menneskene klart å ødelegge halvparten av jordens regnskog. Det bor i dag 260 millioner mennesker i regnskogen, og opp mot 80 prosent av alle verdens dyre- og plantearter finnes der. Plassen de vokter blir vesentlig mindre hver dag, dyrearter utryddes og mennesker sendes ut i fattigdom.

POL har for andre året på rad utviklet markedskampanjen for årets TV-aksjon. Fjorårets aksjon «Vann forandrer alt» samlet rekordmange bøssebærere, og oppnådde også det beste resultatet noensinne. Nå skal altså det norske folk engasjere seg i regnskogproblematikken. Pengene som samles inn skal brukes til å kunne bevare et område tilsvarende Norge og Danmark.

Digital registrering

På nettsiden regnskogvokter.blimed.no kan man registrere seg som bøssebærer og få sitt eget felt å vokte. Men du kan også gjøre et dypdykk  og få et innblikk i hva regnskogen har å by på. Nettsiden er med på å bringe regnskogen nærmere, og forhåpentligvis vise noen nye sider av et problem som for mange oppleves som fjernt fra egen hverdag. Foreløpig har litt over 15.000 mennesker meldt seg til tjeneste.

Utfordrende opptaksforhold

Opptakene til årets kampanje er gjort dypt inne i Amazonas med Nicolai Cleve Broch på regi. Og staben møtte på uvante problemstillinger. Slik som Yanomami-indianerens frykt for at sjelen skal festes på film. Det ble også gjort et 360-graders opptak, slik at du ved hjelp av gyroteknologoien på mobilen kan oppleve skogen med egne øyne.

– Årets TV-aksjon er viktig både for å bevare jorda for kommende generasjoner, og ikke minst for å bevare hjemmene til 260 millioner mennesker som er helt avhengig av regnskogen. Uten regnskogen vil disse menneskene bli drevet ut i fattigdom. Årets kampanje vil være en utrolig viktig bidragsyter for å nå målet vårt om å mobilisere hele Norges befolkning. Den bidrar både til økt kunnskap og engasjement for det viktige arbeidet Regnskogfondet gjør. Nå håper vi kampanjen tar hele Norge med storm, sier TV-aksjonsleder Kari Bucher.

– Dette er en av de største kampanjene vi har jobbet med på flere år, og spenner seg over et utall medier og kanaler. Mange har investert mye tid og velvillighet i denne dugnaden og 18.oktober får vi se resultatet, sier Petter Bryde fra POL

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.