Organdonor på 1, 2, 3

Arbeid av Drive McCann

McCann Oslo er på lufta med sitt arbeid for Stiftelsen Organdonasjon.

Stiftelsen Organdonasjon har et problem: folk vet ikke hvor enkelt det er å bli organdonor. Man trenger faktisk ikke donorkort engang! Det eneste som skal til, er å si ifra til sine nærmeste. Med kampanjen «Bli organdonor på 3 sekunder» skal McCann Oslo og Stiftelsen Organdonasjon løse problemet en gang for alle. 

Første del av kampanjen ble lansert på Organdonasjonsdagen (24. oktober), med en film hvor en rekke kjente ambassadører fortalte sine nærmeste at de var organdonorer. På 3 sekunder, selvfølgelig [se den første filmen i mediespilleren].

– Donasjonsdagen har vært en ubetinget suksess. Legger vi sammen alle tallene vi har fått inn, tør vi nesten påstå at vi nådde ut til hele landet den helgen. Dette betyr uendelig mye for de som venter i uvisshet på en livreddende gave, sier Troels Normann Mathisen, informasjonssjef i Stiftelsen Organdonasjon. 

Nå er McCann Oslo i gang med neste del av arbeidet for å få flere nordmenn til å si at de er organdonorer. 

– I godt samarbeid med de fine folka i Stiftelsen har vi laget printannonser med sterke portretter av mennesker som faktisk har gjennomgått organtransplantasjon. Vi har også laget korte, dokumentariske filmer rundt historiene deres, som skal publiseres på facebooksida Stiftelsen Organdonasjon de kommende ukene. Dette er mennesker som lever i dag kun fordi noen brukte 3 sekunder av livet sitt på å redde et annet, sier Joakim Vars Nilsen, leder av LIVE365 i McCann Oslo [se den andre filmen i mediespilleren].

– Vi er veldig takknemlige for at noen ville stille opp på dette. Det er viktig å få frem at dette handler om liv eller død for mange. Med denne delen av kampanjen håper vi enda flere vil fortelle til sine nærmeste at de er organdonorer, avslutter Mathisen.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.