Fremtidens avis skapes i samarbeid med leserne

Arbeid av NORD DDB

Bergens Tidende fikk leserne til å anmelde filmene på Bergen Internasjonale Filmfestival via mobilen.

Bergens Tidende er sponsor av Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF), som i tillegg til å vise fiksjonsfilm også er Norges største og viktigste arena for dokumentarfilm. Med mål om å fornye journalistikken og ta lesernes meninger på alvor, inviterte Bergens Tidende og DDB Oslo publikum til å bli med å anmelde alle filmene på årets program via mobilen. 

Anmelderfesten

Ved siden av å fungere som den mest oversiktlige guiden til alle filmene som ble vist under BIFF 2015 (med trailere og beskrivelse av filmene), kunne publikum med noen enkle tastetrykk dele sin mening om filmene. Med parametere som «Original», «Underholdende», «Tankevekkende» og «Håndverk» fikk man på noen sekunder lagt igjen en utfyllende anmeldelse, til glede for alle oss andre som skulle navigere i et tettpakket festivalprogram. I tillegg ble man oppfordret til å skrive en anmeldelse, de beste ble premiert og publisert av BT. 

– Vi har gitt våre lesere et nyttig verktøy som har hjulpet dem å velge filmer ut i fra hva de selv og vennene deres ønsker å se. Tilbakemeldingene på Anmelderfesten var både mange og gode. Det har gitt oss inspirasjon til å videreutvikle ideen, og i løpet av neste år håper vi å utvide repertoaret for å gi alle kulturbrukerne i Bergen muligheten til å delta selv. Vi vil invitere alle til å skrive egne anmeldelser av bøker, filmer, teaterstykker. Slik bygger vi ned terskelen mellom mediehuset og leserne, og det inspirerer oss også til å styrke kvaliteten på de kritikkene vi skriver selv. Dette vil være et rikt tilskudd til kritikksatsingen vår hver fredag «Lest.Sett.Hørt». Slik bringer vi kritikken inn i en ny tid, sier Hilde Sandvik, Kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende. 

– Bergens Tidende har en unik posisjon i Bergen, det er veldig gøy å kunne være med og prege morgendagens avis, sier Joachim Bjørndahl, Art Director i DDB Oslo.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.