Tidenes beste entrématte

Arbeid av Riktig Spor

Heymat har lansert tidenes beste entrématte. Riktig Spor har utviklet navn, logo, profil, nettbutikk og mattedesign.

Heymat har sitt utspring fra en vaskeribedrift i Mo i Rana, og de har nå lansert tidenes beste entrématte for privatmarkedet. Mattene samler store mengder sand og vann, og den gummierte baksiden får matten til å ligge stødig. Den stopper skitten ved inngangsdøra, og hjelper med å holde resten av hjemmet ditt rent. Endelig en entrématte som både virker og ser bra ut!

Vi på Riktig Spor har jobbet tett sammen med kunden hele veien. Hvordan skulle mattene se ut? Hvilke butikker ønskes som forhandlere? Skulle mattene selges i egen webshop i tillegg? Det var mange avgjørelser å ta.

Med merkevareplattform på plass, utviklet vi navnet Heymat. Det er et morsomt ordspill på det norske ordet heimat. I tillegg fungerer navnet på engelsk: En matte som sier hei til deg når du kommer hjem! Merkevareplattformen var også grunnlaget da vi utviklet logo og profil. Logoen er inspirert av formen på mattene og gummikanten mange av dem har, samt at den ene streken i Y-en symboliserer en åpen dør.

Forlengelse av logoen

Profil er stram og enkel i sort og hvit, med små innslag av farge. Profilen skal understøtte og fremheve produktene på alle typer flater, uten å ta oppmerksomhet fra dem. En viktig del av profilen er skråstreken, som er en forlengelse av logoen. Skråstreken omfavner alle flatene, og symboliserer hvordan Heymat tar vare på hjemmet ditt.

Heymat skal selge mattene både via forhandlere og egen webshop. Webshopen har vi utviklet, og den kan du se her

Mattekolleksjonen er blitt utrolig flott. Kristine Five Melvær fikk i oppdrag å lage halve kolleksjonen, og hennes kolleksjon er fargesterk og leken, med motiver som det skal være hyggelig å komme hjem til. Kristine har en mastergrad i industridesign fra AHO og en mastergrad i visuell kommunikasjon fra KHiO. Hun har vunnet en rekke priser innen begge sine fagfelt.

Cathrine her på Riktig Spor har designet mattene «Lyn», «Hagl» og «Hey». Her er fellesnevneren avdempede og sobre farger og mønstre som vil passe inn i de fleste hjem. 

Vi hadde så fotoopptak i Oslo, hvor Kirsten Visdal sto for stylingen, mens Nadia Norskott har tatt de flotte bildene. Her ser man mattene i sine rette omgivelser, og vi har fått svært mange gode tilbakemeldinger på bildene.

Etter flere måneders intens jobbing var det veldig morsomt å lansere mattene nasjonalt på Oslo Design Fair den siste helga i januar 2016. Der fikk Heymat veldig god mottakelse, og selges nå hos flere forhandlere i både New York, Tokyo, Berling og over hele Norge. 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.