Hjelp ved vold og overgrep

Arbeid av Dinamo

Med lanseringen av nettportalen dinutvei.no skal det bli lettere å finne hjelp og informasjon om vold og overgrep i nære relasjoner.

Portalen og kampanjen ble presentert av justisminister Anders Anundsen denne uka, og det er Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) som er ansvarlige for prosjektet. Dinamo står bak kampanjeelementene, som blant annet inkluderer filmer, annonser, utendørs, radio og annet kampanjemateriell. 

– Flere enn vi tror lever i frykt for noen som står dem nær. Det er viktig at voldsutsatte får god og kvalifisert hjelp så raskt som mulig. Dinutvei.no skal gjøre det enklere å finne hjelp og informasjon om vold og overgrep, sier Anundsen i pressemeldingen fra Justisdepartementet om portalen.

På tvers av alder og kjønn

Kampanjen setter fokus på at vold ikke alltid er like synlig, og at det kan ramme både menn, kvinner og barn.

– Vold i nære relasjoner er ikke nødvendigvis så ensidig som det kanskje fremstilles. Det rammer på tvers av både kjønn og alder, og den psykiske volden er vel så vanlig og belastende som den fysiske. Det er denne innsikten som ligger til grunn for kampanjen, sier det kreative teamet Mattis Bentzen og Morten Andresen.

Filmene er produsert av Tangrystan, med Andrea Eckerbom på regi. Rune Kongsro er fotograf og radiospottene er produsert av VerdensSterkesteMann.

Målet med kampanjen er å skape trafikk til portalen, samt å utvide folks forståelse av hva som ligger i begrepet «vold i nære relasjoner». 

– I prinsippet er hele befolkningen målgruppe for denne kampanjen fordi vold i nære relasjoner skjer i alle grupperinger. Både de som utsettes for denne typen vold og de som utøver den, er målgrupper for kampanjen og dinutvei.no.  Men like viktig er det at nettverket rundt disse får kunnskap og følger opp. dinutvei.no skal være en veiviser til kunnskap og hjelpetjenester, avslutter Tove Bø Laundal, ansvarlig for kampanjen og fagansvarlig PR, Dinamo.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.