Frisk vri på gamle tradisjoner

Arbeid av SMFB

Til lanseringen av Freia-sjokoladen Bærfrisk ble bl.a. Erlend Loe og Tore Renberg utfordret til å skrive en ny og frisk vri på tradisjonsrike folkeeventyr.

I disse dager lanseres Freia Melkesjokolade Bærfrisk. Lanseringen følges av en kampanje der blant andre Erlend Loe og Tore Renberg ble utfordret til å skrive en ny og frisk vri på tradisjonsrike folkeeventyr. Resultatene kan man oppleve i form av et knippe podcaster nå tilgjengelig på iTunes, SoundCloud og her

– Å gjøre om på gamle tradisjoner som dette bør utføres med ærefrykt, derfor syntes vi det var på sin plass å forhøre seg med noen av landets beste og mestselgende forfattere. De likte ideen og utfordringen, og nå er de nye og oppfriskede folkeeventyrene en realitet, sier Christian Hygen i SMFB.

«God dag, mann! – Økseskaft», historien om en tunghørt ferjemann som får besøk av den lokale lensmannen, har Tore Renberg gjort om til fortellingen om Morten Pedersen aka «mopeden», som i et desillusjonert øyeblikk raner den lokale banken, krasjer mopeden sin og halvt i svime drømmer seg tilbake til året 1994. Renberg forteller at han opplevde skriveprosessen som utfordrende. 

– Dette er jo et arbeid hvor man har klare begrensninger og det er alltid veldig vanskelig for en skjønnlitterær forfatter. Du skal følge en allerede opptråkket sti og er noe bundet på hender og føtter. Kjempevrient! Halve arbeidet var å lese den opprinnelige teksten så mange ganger og bli så komfortabel med den at den nesten opplevdes som min egen, sier Renberg.

– Innholdet som er skapt gjennom dette prosjektet vil også bli delt av Freia i sosiale medier, så på den måten kan man jo si at viderefortellingen av folkeeventyr har fått seg en ny og frisk vri den også, sier Per Erik Jarl i SMFB.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.