Hjelper langtidssyke barn å delta på skolen

Arbeid av NORD DDB

Telia setter handling bak fagre ord om mobilteknologi, og bruker penger fra mobilpant til å finansiere flere AV1-roboter til langtidssyke barn.

Det er til enhver tid over 6000 langtidssyke barn i Norge. Disse barna sliter med mange ulike diagnoser, men felles for dem alle er at de sliter med ensomhet og sosial isolasjon som en konsekvens av sykdommen

Den lille, flyttbare roboten AV1 får langtidssyke barn ut av en isolert tilstedeværelse gjennom å gi dem muligheten til å delta i sitt normale sosiale liv på og utenfor skolen. Roboten styres med mobilen via 4G-nettet, og lar barnet både se, høre og snakke med venner og klassekamerater nær sagt over alt,  uten selv å være fysisk tilstede. 

For at flest mulig skal få tilgang til roboten, har Telia bestemt at pengene fra mobilpantordningen skal gå til å finansiere AV1-roboter for familier som ikke har muligheten til å kjøpe disse selv. For hver mobil som pantes gir Telia 10 kroner til dette formålet, noe som allerede har finansiert fem stykker.

Norsk gründer-satsing

Bak roboten står den norske gründerbedriften No Isolation.

– Vi er selvfølgelig kjempeglade for at Telia gir mobilpantmidler til dette arbeidet. Samtidig vil Telia bli svært viktig for alle som ønsker å bruke AV1. Vi jobber allerede tett for å få på plass 4G-abonnementer i alle enhetene som skal ut i Norden, sier CEO i No Isolation, Karen Dolva.

Langvarig samarbeid

Telia tar sikte på et langvarig samarbeid med No Isolation. I tillegg til levering av 4G-abonnement og tildelingen av mobilpantmidler, investerer Telia flere millioner kroner i media-eksponering. De to neste reklamefilmen i Telia Stories-serien vil handle om No Isolation og roboten AV1. 

– Vi er veldig spente på å se hvilken effekt vi får ut av å være en del av Telia Stories. Telia er en samarbeidspartner som er villig til å strekke seg langt og finne de beste løsningene, sier Dolva.

Den første filmen er allerede ferdig og er utviklet av DDB og produksjonsselskapet Atlas. Du kan se den i mediespilleren. 

Mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting

Telia Stories er en serie med fortellinger om ekte mennesker som har fått livene sine beriket eller forandret av mobil teknologi. No Isolation har utviklet en løsning på et reelt og alvorlig problem, nemlig sosial isolasjon som til enhver tid rammer over 6000 langtidssyke barn i Norge. Mobilteknologi er en forutsetning for denne løsningen, og derfor er det naturlig for Telia både å samarbeide med gründerne, og la dem bli en del av kommunikasjonskonseptet,  ifølge Ole Andre Skarbøvik, markedsdirektør i Telia.

– Hverdagen til langtidssyke barn styres i stor grad av foreldre, sykehus og helsemessige begrensninger. Gjennom stedfortrederen AV1 får barnet tilbake kontroll. Roboten styres med mobilen via 4G-nettet, og Telia sin suveren dekning lar barnet både se, høre og snakke med venner og klassekamerater nær sagt over alt, forteller Skarbøvik.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.