Å dele informasjon om arv kan redde liv

Arbeid av JCP PR & Advertising

Årets Rosa sløyfe-aksjon handler om arvelig brystkreft, og lanseres med en film som skal opplyse og vise at å dele informasjon om arv kan redde liv.

I noen tilfeller skyldes brystkreft arvelige genfeil. Kunnskap om din families krefthistorie kan derfor redusere risikoen og forbedre prognosen for brystkreft.

– Vi ønsket å skape en historie som kunne treffe bredt og være viktig for alle, selv om det ikke er så mange som er rammet av denne genfeilen. Ideen om at arv kan være så mangt, la grunnlaget for filmen, forteller Kristine Nergaard og Jesper Sundnes, kreativt team i JCP Ignite.

I filmen får vi møte døtre som har arvet genfeilen BRCA 1 og BRCA 2, og foreldrene deres som har delt kunnskap om sin sykdomshistorikk, noe som igjen har gjort det mulig å forebygge sykdommen.

Godt samarbeid i år igjen

Det er andre gang JCP Ignite og Fantefilm samarbeider om filmen for Rosa sløyfe-aksjonen. I 2015 var temaet uhelbredelig brystkreft, og filmen om Ida og datteren hennes Solveig oppnådde rekordresultater. Mye av suksessen skyldes en fantastisk dugnadsånd i teamet, noe som er videreført i årets produksjon.

Filmen ble lansert 29.september, mens den offisielle starten på Rosa sløyfe-aksjonen er 1. oktober. Da er det duket for Den Store Rosa Familiefotodagen i Spikersuppa, der ti av Norges mest kjente fotografer, med hver sin fotoinstallasjon, stiller opp for å gi et unikt, gratis familiefoto. Arrangementet gjennomføres av JCP.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.