Gå for de som er fanget i krig

Arbeid av POL

23. oktober er det dags for årets TV-aksjon: «Sammen får vi hjelpen helt frem». For tredje år på rad er det POL som skal bidra til å skaffe 100 000 bøssebærere.

Årets aksjon skal gå til Røde Kors og mennesker som er fanget i krig og konflikt. I mange konfliktområder er Røde Kors en av få hjelpeorganisasjoner som slipper til med humanitær bistand.

– Takket være lokale Røde Kors-frivillige i 190 land kommer vann, mat og medisiner inn til steder og mennesker som ellers ikke får hjelp. Årets aksjonspenger skal selvfølgelig gå til Syria, men også åtte andre land og konflikter som trenger vår hjelp, forteller Guri Berndtsson Sanders, markedsansvarlig i TV-aksjonen. 

Årets kampanje heter derfor «Sammen får vi hjelpen helt frem». 

– Ingen skal være i tvil om hva aksjonen går til den 23. oktober. Selv om det er mye snakk om flyktninger som kommer til Europa, så er virkeligheten at de aller fleste lever på flukt i eget land. Derfor var det så viktig for oss å vise menneskene som trenger hjelp, forteller temaet bak kampanjen, Maja Folgerø og Snorre Martinsen.

Årets tv-aksjonsfilm er regissert av John Andreas Andersen, og produsert av Einar Film & Fortellinger ved Henriette L. Carlsen

Sammen med filmen lanseres også nettsiden «Syria Stories», der du blir nærmere kjent med menneskene som er fanget i krigen.

– Det er absurd, men vi har blitt så vant til å se ødelagte byer at vi nesten har glemt at det er mennesker som bor inne i dem. Og før krigen var de akkurat som oss. Barn gikk på skolen, begge foreldrene jobbet. De fiklet med mobilen og sendt snaps. Akkurat det vil vi minne folk på, sier teamet hos POL.

Syria Stories er derfor en snapserie filmet hjemme hos ulike familier, rundt om i Syria. Filmet av Røde Kors og utviklet av Apt.

– Det er ganske enkelt sånn vi selv ville dokumentert livet, hvis det var vi som levde i en krigssone. Det vet vi takket være Mohamed Saflo og Midia Heesso som har hjulpet til med oversettelser og fortellinger om hvordan det er å leve i krig, avslutter teamet.

Bli bøssebærer ved å ringe 02025 eller gå inn på blimed.no.

Sammen får vi hjelpen helt frem.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.