Jorn+Munch=sant

Arbeid av Snøhetta Design

Snøhetta har stått for utstillingsdesignet for alle de seks utstillingene i +Munch-serien. Nå er de klar med siste utstilling: Jorn+Munch.

Denne helgen åpner utstillingen «Jorn+Munch» på Munchmuseet. Utstillingen er den siste i utstillingsserien +Munch, en serie som har utforsket Edvard Munchs kunst i sammenheng med seks andre kunstnere: Bjarne Melgaard, Vincent van Gogh, Gustav Vigeland, Robert Mapplethorpe, Jasper Johns, og nå i siste utstilling Asger Jorn.

Snøhetta har sammen med Munchmuseets kuratorteam stått for utstillingsdesign for alle de seks utstillingene. I tillegg til arbeid med fargevalg, utstillingstekster og overordnet design, har også inngangspartiene vært en viktig del av arbeidene. 

Snøhetta har også designet utstillingskatalogene som er laget i forbindelse med utstillingene, samt for den overordnede visuelle identiteten til serien. 

Mobiliserte elever fra Edvard Munch vgs

Inngangen til utstillingen som åpner nå denne helgen er gjort som et samarbeid mellom Snøhetta, Munchmuseet og Edvard Munch vgs. 22 studenter fra Edvard Munch vgs var mandag på Munchmuseet og malte 46 meter lerretsduk. På denne var en oppdelt forenkling av et Munch-bilde og et Jorn-bilde gjort om til «color by numbers». Dukene er nå montert i trakten inn mot utstillingen. Dette er gjort særlig fordi utstillingen omhandler begge kunstnernes maleriske metode, penselstrøkene og fargene. 

På vei ut av utstillingen dras en rød tråd til inngangen. Her er det laget en vegg med tegneblokker hvor en finner de samme to bildene, fordelt på 29 sider. Besøkene oppfordres her til å selv fargelegge etter samme system som er brukt på trakten i inngangen, og arkene kan de selvfølgelig ta med seg hjem. 

De ni fargene i «color by numbers»-portalen i inngangspartiet, og til blokkene i avslutningen av utstillingen er hentet fra de to signaturverkene: Edvard Munchs «Barn i gaten» og Asger Jorns «Hvisken».

Her kan du se bakomfilmen fra produksjonen av inngangen til utstillingen. Filmen er laget av Rena Li, Munchmuseet. 

Utstillingen vises på Munchmuseet fram til 8. januar. Utstillingen er laget i samarbeid med Museum Jorn i Silkeborg, Danmark, og skal vises der i 2017.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.