Kreftforeningen lanserer ny tjeneste

Arbeid av BRUNCH Oslo

Skal gjøre det enklere for pårørende å hjelpe kreftrammede i hverdagen.

I romjulen lanserte Kreftforeningen lameghjelpe.no, en tjeneste som gjør det enklere for pårørende å hjelpe kreftrammede i deres hverdag. På nettsiden kan du finne og sende gavekort på konkrete ting man kan hjelpe med, som husvask, barnepass eller tur med hunden. 

Det er det nyoppstartede byrået BRUNCH Oslo som står bak filmene som skal promotere tjenesten. 

– Folk tenker ofte på kreft som en helt uangripelig sykdom og at det er lite man kan gjøre hvis man ikke er lege eller kreftforsker. Men det er jo masse man kan gjøre som pårørende, konkrete små ting som gjør hverdagen til kreftrammede enklere. Denne kontrasten mellom det uhyggelige og fæle, og varme og menneskelige ble utgangspunktet for filmen, sier kreatør Markus Johansson.

Kortreist hjelp

For produsent Arne Thoresen i Kreftforeningen er det viktigste at kampanjen påminner oss om hvor enkelt det kan være å hjelpe. En hjelp som selvfølgelig ikke erstatter det viktige arbeidet forskerne gjør.

– Enten du går inn på lameghjelpe.no eller ikke så er det viktigste at vi blir bedre til å hjelpe hverandre i hverdagen, også hvis du bare er en god venn eller venninne. Kreftrammede trenger flere rundt seg enn leger og nær slekt. 

Han legger også til at det var ekstra spennende at oppdraget gikk til BRUNCH Oslo.

– Det er alltid kult å jobbe med underdogs. Særlig når de har såpass solid bakgrunn og skjønner at det ikke bare holder med én film. Her har de også fått fart i budskapet ved å jobbe med presse, influencere og sosiale medier.

Filmen er produsert av Pravda, med Kristoffer Carlin på regi.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.