Kitchen oppdaterer Naturhistorisk museum

Arbeid av Kitchen Reklamebyrå

Før helgen åpnet utstillingen «Finn Plasten» på Naturhistorisk Museum. Bak utstillingen står Naturvernforbundet og Kitchen.

Plast er et av verdens største miljøproblemer. Det hører ikke hjemme i naturen, men likevel finner vi det over alt: På fjellet, i skogen og i havet. Forskere har anslått at vi rundt 2050 kan ende med mer plast enn fisk i havet dersom vi fortsetter som nå.

På Naturhistorisk museum er publikum vant til å se dyr og norsk natur i skjønn forening. Dessverre er det ikke like rent og pent ute i naturen i dag og langt mindre hva det kommer til å være i fremtiden hvis vi ikke tar tak i problemet.

Et historisk frempek

– Vi ville gi folk et frempek på hvordan det kan komme til å se ut i naturen og hvilke konsekvenser det får for dyrene hvis vi ikke tar grep nå. Utstillingene på Naturhistorisk museum har ikke blitt oppdatert på mer enn 40 år, så vi syns det var på tide å bringe virkeligheten inn på Tøyen. Dette er naturhistorien oppdatert, forteller teamet hos Kitchen.

Byrået har sammen med Naturvernforbundet og Naturhistorisk museum oppdatert utstillingene av norsk natur slik at de gjenspeiler dagens virkelighet. Problemene med plast i naturen er mange, blant annet dyr som dør i stort antall fordi de setter seg fast i garn- og tau eller spiser plastbiter som de tror er mat. 

– Finn plasten» er en spennende og lærerik utstilling for voksne og barn om dette miljøproblemet. Vi har gjort våre naturtro utstillingsmontere enda mer virkelighetsnære ved å forsøple dem med ekte plastsøppel, sier Karenina Kriszat, kommunikasjonsleder ved Naturhistorisk museum.

Utstillingen «Finn Plasten» kan oppleves på Naturhistorisk Museum fram til 1. april 2018.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.