IKEA dropper Black Friday

Arbeid av SMFB

Innfører heller «Den store strammedagen».

– Vi synes «Black Friday» har gått litt av hengslene, så vi tenkte det var på sin plass å stramme det opp. På en dag der alt handler om «løp og kjøp» gjør vi helomvending, og slår heller et slag for å ta vare på det du allerede har. Derfor innfører vi i år «Den store strammedagen», forteller markedskommunikasjonssjef i IKEA, Cathrine Boije.

– Møbler som etterstrammes, lever lenger. Folk som besøker IKEA på Black Friday vil derfor ikke bli møtt av spinnville tilbud, men heller ulike aktiviteter som minner folk på å etterstramme møblene sine, fortsetter ansvarlig prosjektleder i IKEA, Tobias Lien

Alle kan bli med på «Den store strammedagen» ved å etterstramme møblene sine hjemme. 

– Selv om det ikke er spesielt vanskelig å etterstramme møbler, så trenger kanskje noen litt hjelp for å komme i gang. Derfor opprettes det også en strammepatrulje som drar hjem til folk og etterstrammer alt som etterstrammes kan, avslutter Lien. 

Etterstramming sjarmerer

IKEA har utviklet «Den store strammedagen» sammen med SMFB, og det kan virke som om Black Friday-alternativet har truffet en nerve i det norske folk. Allerede det første døgnet har flere hundretusen sett og delt videoen på IKEAs Facebook side, i tillegg til en strøm av positive kommentarer og tilbakemeldinger. Tiltaket applauderes også hos Norsk Naturvernforbund og Miljøpartiet De Grønne.    

Det er produsert film for sosiale medier, og mer innhold og aktiviteter publiseres fortløpende på IKEA.no/strammedagen, etter hvert som kampanjen rulles ut. 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.