Monner. Folkelån i farta!

Arbeid av Heydays og Maskinen

Monner er en ny folkefinaniseringsplattform som setter bedrifter med vekstambisjoner i direkte kontakt med mennesker som har penger på konto.

Kun fem timer etter lanseringen av tjenesten var lånet til Hjemmelegene fulltegnet på monner.no. Over 70 privatpersoner lånte til sammen en halv million kroner til oppstartsselskapet. Nå er lån for nye selskaper fulltegnet og flere er i ferd med å bli det (DN.no).

– Vårt mål er å demokratisere etablerte finansieringsmodeller, og gjøre det enkelt for alle å engasjere seg i verdiskapning, sier David Baum, daglig leder i Monner. 

Maskinen og Heydays i arbeid

Maskinen og Heydays har igjen samarbeidet om å sette en merkevare ut i livet. Maskinen har vært ansvarlig for merkevareplattform, historie og navneutvikling. Heydays har vært ansvarlig for visuell identitet og design av tjenesten, i samarbeid med Monner sitt eget team. 

– Det utrolig lærerikt og moro å få jobbe med teamet i Monner. De er veldig ambisiøse, og engasjementet og kunnskapen om finansnæringen og fintech er stort, sier Ketil Winther Løkke, partner i Maskinen. 

– Teamene våre har komplettert hverandre på en utrolig god måte. Å være med fra første grunnstein, til en en eksplosiv lansering av tjenesten, er utrolig gøy. Vi har fulgt mange oppstartsselskaper, og jeg er glad for at noen endelig satser på andre finansieringsmodeller enn det bankene kan tilby, sier Mathias Haddal Hovet, daglig leder i Heydays.

Alt som er stort, startet i det små

– Mange snakker om at penger må settes i arbeid, og at arbeidsplasser må skapes. Monner gjør det praktisk mulig for hvem som helst å kunne bidra, sier Winther Løkke. 

Navnet Monner er inspirert av «alle monner drar». Å monne betyr å gi virkning, duge og hjelpe, noe som ligger tett til konseptet. Navnet fungerer også når selskapet en dag ekspanderer utenlands. På engelsk oversettes «monner» til «make a difference».

Det beste fra to verdener 

David Baum i Monner har satt stor pris på arbeidsformen og kompetansen til Maskinen og Heydays. 

– Det har vært nyttig for oss å jobbe med to selskaper som er så dedikerte innen hvert sitt fagfelt, og som utfyller hverandre svært godt, avslutter Baum. 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.