Sveriges største blogger velger norsk design

Arbeid av Good Morning

Etter 12 år med samme design, var tiden inne for å løfte bloggen Isabella Löwengrip til et nytt visuelt nivå. Valget falt på Good Morning.

Den svenske bloggeren Isabella Löwengrip (27) har 1,5 millioner følgere, og er en av de yngste og mest innflytelsesrike sosiale medier-profilene i Norden. Hun driver Sveriges raskest voksende skjønnhetsselskap, med en total omsetning på 100 millioner SEK.

Bloggen har alltid vært hennes viktigste kanal. Etter 12 år med samme design, var tiden inne for å løfte den til et nytt nivå visuelt.

Good Morning har stått for design på den nye bloggplattformen i samarbeid med Isabellas team og United Influencers. Det visuelle uttrykket har et design som er inspirert av hennes personlighet og signaturlook.

– Målet var at den nye bloggplattformen skulle bli noe mer enn bare en blogg, den skulle også bli en portal for entrepenørskapet hennes, forteller designaansvarlig i Good Morning, Jørgen Winsnes.

Business-kvinne, småbarnsmor og livsnyter

– Vi kom raskt frem til at designet måtte gjenspeile Isabella som business-kvinne, like mye som småbarnsmor og livsnyter. Isabella har over 100.000 daglige lesere og  designet måtte treffe majoriteten midt i hjertet. Samtidig måtte siden være optimalisert og rask å laste. God leseopplevelse på mobil var essensielt.

Löwengrips lesere hadde fra før ulike lesevaner og ønsker om hvilke kategorier de ønsket å lese innhold. En ny og etterlengtet funksjon er at leserne nå kan filtrere ut innhold basert på de ulike kategoriene, som skjønnhet, mat, reise, interiør osv. For å visualisere kategoriene ytterligere ble det også laget en serie ikoner som gjenspeiler kategoriene.

Det var også en viktig målsetting at sponset blogginnhold skulle presenteres på en elegant måte.

– Designmessig valgte vi å gå for en side med stor lesbar typografi og store «bloggvennlige» bilder og filmer. Det er et luftig design som gir en moderne og behagelig leseopplevelse. Headerfonten en moderne serif, passer bra til Isabella’s personlighet, mens lesefonten er moderne grotesk, selvsagt også med god lesbarhet, sier Winsnes.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.