Vindkraft streamet live fra Skottland

Arbeid av TRY

Statoil og TRY har sammen med Animasjonsdepartementet laget et adshel som streamer vindkraft live fra vindmølleparken Hywind i Skottland.

Sammen bygget de et adshel som blåser ut vind på forbipasserende på Aker Brygge i Oslo, med nøyaktig den samme vindstyrken som i Hywind parken i Nordsjøen. 

En vindmåler ved vindparken i Skottland sender data i sanntid til boardets innebygde API, som ved hjelp av metrologiske data gjenskaper vindstyrken ved hjelp av hele fire innebygde løvblåsere.

– Det er ikke alle som er klar over Statoils satsing på havvind i utlandet, derfor synes vi det var gøy å bruke teknologi til å hente vinden hjem, og la folk her hjemme få kjenne den på kroppen, sier Sven Jensen, rådgiver i TRY.  

Statoil har flere vindprosjekter i gang og på trappene, og Hywind Scotland som er verdens første flytende havvindpark utenfor kysten nord-øst for Aberdeen er ett av dem. Vindboardet en del av Statoils 2030-kampanje, som viser Statoils fremtidige prosjekter og investeringer innen karbonreduksjon og fornybar teknologi. 


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.