Barnet bak tallet

Arbeid av Kitchen Reklamebyrå

Alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL vil sikre idretten som fristed for barn med en forelder som sliter med alkohol.

Alt for mange barn opplever at mamma eller pappa drikker for mye alkohol, men det er vanskelig å anslå antallet, siden mange med et alkoholproblem aldri går til behandling.

Anslag fra Folkehelseinstituttet viser at nesten 1 av 10 barn har en forelder som sliter med alkohol. Så når 93 prosent av norske barn og unge har vært innom idretten i løpet av oppveksten, vet vi at barna finnes i de fleste idretter og idrettslag.

– Barn kommer på trening med ulik bagasje. Derfor har trenere og ledere et ansvar både for å sikre at idretten er et fristed for de som trenger det, og være gode og trygge forbilder for alle de møter, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL.

10: Tallet med superkrefter

Med dette bakteppet har Kitchen utarbeidet kampanjen «Barnet bak tallet». Kampanjen skal få flere idrettslag og klubber til å ta et standpunkt til bruk av alkohol i forbindelse med barneidretten, og få flere idrettslag til å melde inn klubben i «Se & bli sett».

Tekstforfatter Gry Sagvolden forteller at i kampanjen brukes tallet 10 som et symbol på barna som har en forelder som sliter med alkohol. 

– Gjennom kontrasten i voice og bilde ønsket vi å få frem budskapet om at de glade barna vi ser på trening ikke alltid har det like lett hjemme. Du kan ikke se dem, de ser ut som alle andre barn, men de finnes i alle idrettslag, forteller Sagvolden.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.