Hva skjer når kattunger får anabole steroider?

Arbeid av Circus Reklamebyrå

Folkeopplysningskampanjen Steroidelab bruker dyreforsøk som inngang til temaet, for å fange oppmerksomhet og nysgjerrighet.

Håpet er også at tiltaket vil trigge folk til å gå inn på nettsiden Steroidelab.no for å lære mer om anabole steroider.

– Bruk av anabole steroider er som et eksperiment, man vet aldri hvordan akkurat din kropp og psyke reagerer. På Steroidelab.no kan du se filmer med tidligere brukere som forteller sine unike historier. Du kan også lære mer om virkninger og bivirkninger av anabole steroider, og ikke minst få informasjon om hjelp til behandling uttaler Christine Wisløff, prosjektleder for Steroideprosjektet ved Oslo universitetssykehus. 

Bruken av anabole steroider er et lite kjent folkehelseproblem i Norge. Med dagens store kroppspress kan både ungdom og voksne bli fristet til å eksperimentere med kroppen sin for å få raskere muskelvekst og styrke. 

I 2013 ble anabole steroider forbudt å bruke, noe som kan ha vært med på å gjøre det vanskelig å søke hjelp. Dette skal folkeopplysningskampanjen Steroidelab gjøre noe med. Mange vet ikke at det finnes behandling for både brukere, tidligere brukere og pårørende. 

– Siden kampanjestart 9. april har responsen er allerede vært vanvittig stor! Filmene blitt sett over 95.000 ganger. Filmen om «Friday» er alene sett over 40.000 ganger. Vi ser at kampanjen treffer spesielt menn i alderen 18-24 og 25-34 år, selv om vi i denne første fasen har gått bredere ut for å nå «alle». Vi oppfordrer derfor alle til å ta en titt innom sidene, enten du er berørt eller ikke, slik at vi sammen hever kunnskapsnivået om anabole steroider i Norge, sier kreatørene bak kampanjen Mari Dyrkorn Tjora og Astri Horn Eriksen.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.