Nobels Fredssenter og Øya presenterer «Låta som forandret verden»

Arbeid av JCP PR & Advertising

Sammen med Øyafestivalen inviterer Nobels Fredssenter unge artister til å framføre og samtale om låtene som har spilt en rolle i samfunnsutviklingen.

JCP PR & Advertising står bak et nytt konsept som ser dagens lys i dag. Sammen med Øyafestivalen og Asbjørn Slettemark inviterer Nobels Fredssenter unge artister til å framføre og samtale om låtene som har spilt en rolle i samfunnsutviklingen.

JCP PR & Advertising ble valgt som samarbeidspartner da Nobels Fredssenter i vinter var på jakt etter idéer som kunne tiltrekke yngre publikummere og aktualisere utstillingene på Nobels Fredssenter.

– Oppgaven fra Nobels Fredssenter var en perfekt match for oss i JCP, da vi har en sterk tro på å bygge kommunikasjon med utgangspunkt i meningsfulle opplevelser mellom publikum og merkevarer, sier Kim Reksten Grønneberg, rådgiver i JCP PR & Advertising.

Først ut i det nye arrangementskonseptet er artisten Amanda Delara. Svein Dybdahl i JCP hadde artisten på toppen av sin ønskeliste for det første arrangementet:  

– Amanda har i en alder av 20 år allerede gjort seg bemerket ved å toppe hitlister, samt utvist et sterkt samfunnsengasjement. Vi ser veldig frem til å avsløre hvilken låt vi sammen har valgt ut.

– Noen låter har gjort mer enn å underholde, de har forandret verden, og blir stående igjen i historien som symboler på viktige begivenheter, sier arrangementssjef Lisa Tennevoll Jensen ved Nobels Fredssenter.

Fotoutstilingen «Generation Wealth»

Låta som velges ut til hvert arrangement vil være knyttet til en aktuell utstilling som vises på Nobels Fredssenter. Denne gangen er utgangspunktet fotoutstillingen «Generation Wealth» av den amerikanske, prisbelønte fotografen Lauren Greenfield. Utstillingen er resultat av over 25 års arbeid og er en unik fremstilling av hvordan jakten på materielle goder og seksuell kapital har utviklet seg over tid, over store deler av verden.

Etter en samtale på scenen mellom artist, musikkjournalist Asbjørn Slettemark og formidlingssjef Toril Rokseth fra Nobels Fredssenter, vil kveldens artist fremføre sin cover-versjon av den utvalgte låta.

Planen er at «Låta som forandret verden» skal arrangeres fire ganger per år. Første gang er i kveld, onsdag 9. mai kl. 19.00. Det er gratis og foregår på Nobels Fredssenter ved Rådhusplassen. Påmelding via Nobels Fredssenters Facebookside.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.