Tre storbytips fra NSB i ny innholdskampanje

Arbeid av Geelmuyden Kiese

NSB tok med seg to trøndere, en bodøværing og to romerikinger på tur for å lage film om det beste av det storbyene våre har å by på.

Da NSB skulle lage film om alt du kan oppleve på en togtur til en annen by, valgte de å la vanlige folk teste det ut, med kamera på slep. På et knapt døgn fikk fem nordmenn oppleve hvordan en mini-byferie kan arte seg i ferielandet Norge. 


– I gjennomsnitt reiser omlag en femtedel av oss med tog når vi skal på ferie, sier sjef for markedsstrategi og merkevare i NSB, Eirik Harildstad. – Men vi vil at enda flere oppdager hvor bra en mini-byferie med toget kan være, og inviterte derfor med oss to trøndere, en bodøværing og to romerikinger på tur.

Storbytips


For å inspirere flere til å ta toget, har NSB i første omgang laget tre filmer med reisetips fra Trondheim, Oslo og Kristiansand. Blant tipsene var kajakkpadling på Nidelven i Trondheim, Kollensvevet i Oslo og Segwaytur under palmene i Kristiansand noe av det som ble testet ut. Filmene og kampanjen er det første resultatet av NSBs nye samarbeid med Geelmuyden Kiese. 

– Vi plukket ut de fem blant helt vanlige folk, og lot dem oppleve Trondheim, Oslo og Kristiansand for første gang, sier Bård Hammervold, strategisk rådgiver for NSB og partner i Geelmuyden Kiese.

– Underveis lot vi tips fra publikum bestemme hva de skulle oppleve i byene, og resultatet var overraskende. Det finnes massevis av skjulte skatter i de store norske byene, sier Hammervold.


Langt flere vil ta toget for å bedre miljøet


Hvert år foretas det mer enn 65 millioner reiser med NSB i Norge. I en undersøkelse nylig gjennomført av IPSOS på vegne av NSB, kommer det frem at langt flere enn i dag kunne tenke seg å ta toget på ferie for å bidra til et bedre miljø.


– Det er mange fordeler ved å reise med tog på ferie til en annen by, sier Eirik Harildstad i NSB. Du slipper unna mye stress, kan ta fatt på ferien i det du går ombord og kan vandre rett ut i byen i det toget stopper – midt i sentrum. 

De første tre filmene i innholdskampanjen slippes på NSBs Facebooksider i disse dager.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.