Glitter, tårer og Oslove

Arbeid av Trigger Oslo

– Det er unikt, sier tyrkiske Kadir (24), som aldri har gått i en Pride-parade før.

I filmen «The Proud Experience» får vi oppleve Oslo gjennom øynene til Kadir Telli (24) fra Tyrkia og det gifte paret Anna Grúňová (31) og Klára Slivoňová (32) fra Tsjekkia. Alle tre har opplevd at det kan være problematisk å være skeiv i landene de selv bor i. VisitOSLO og Innovasjon Norge ønsket derfor at de skulle få muligheten til å ta del i gleden Oslo Pride skaper i den norske hovedstaden. Filmen er sett over 1 million ganger på Facebook og er delt av nærmere 4000 mennesker fra hele verden. 

Se filmen her: (saken fortsetter under)

Vil vise Oslo som inkluderende

I årets Oslo Pride-parade deltok nesten halvparten av byens befolkning på en eller annen måte i feiringen: ca 43.000 gikk i paraden og 250.000 mennesker sto gatelangs og så på. Det er Trigger som står bak konseptet og Susanne Falkum Løvik som har vært regissør for filmen «The Proud Experience». 

– Ved å vise fram Oslo og Oslo Pride gjennom Kadir, Anna og Kláras øyne, ville vi få fram hvor stolte vi er av den fargerike byen vår. Hovedstaden vår er inkluderende, mangfoldig og åpen for alle, sier Tord Baklund, prosjektleder i VisitOSLO

Hentet turister fra Louvre i fjor

Konseptet er en videreføring av «The Great Escape» fra i fjor, da Visit OSLO satte i gang en redningsaksjon for å hjelpe kjæresteparet Sam og Mariela ut av en turistfelle i det overfylte museet Louvre i Paris. Filmen der paret fra New Zealand utforsker Oslo på 48 timer har blitt sett av flere millioner mennesker verden over, siden den ble sluppet høsten 2017. Også da var det Trigger som sto bak den kreative delen.

– I år har vi et enda viktigere budskap, nemlig at alle har rett til å elske den man vil. VisitOSLO er tydelig stolte av at Oslo er et sted der det er lov å være seg selv, og det synes vi det har vært fantastisk å få hjelpe dem til å løfte frem, sier daglig leder i Trigger, Bente Kvam Kristoffersen.

En by som aksepterer alle

For Kadir, Anna og Klara var oppholdet i Oslo svært spesielt. Kadir forteller at besøket i den norske hovedstaden ga ham motivasjon og styrke til å være enda stoltere av hvem han er.

– Jeg elsker Oslo. Ikke bare har jeg friheten til å være meg selv, jeg kan også glede meg og ha det gøy som den jeg er.

For Anna and Klára, som aldri har besøkt Oslo før, var det som om hele byen hadde gjort seg klare for Pride.

– Vi følte at Oslo er en by som aksepterer alle for den de er. For eksempel var det ingen rare blikk når vi gikk hånd i hånd eller kysset hverandre. Det var faktisk noen som kom bort og sa: «Dette er deres feiring. Vi heier og feirer med dere!» forklarer Klára.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.