Dette er Drammen Scener

Arbeid av Breakfast

Breakfast har laget den nye profilen for Drammen Scener. En profil som faktisk er tre identiteter i ett!

Drammen har rike teatertradisjoner, en levende konsertscene og et stort utvalg av kulturarrangementer. To av de sterkeste aktørene er Drammens Teater og Union Scene, disse ligger under Drammen Scener. Breakfast fikk i oppgave å få dem alle til å fremstå helhetlig, samtidig som man ønsket at hver av scenene fikk sin egen profil.

– For å bevare egenarten, men samtidig samle de to kulturscenene under én paraply laget vi ett ikon som kan tas ut i tre identiteter, forteller Charlotte Edøy, head of design i Breakfast.

Ett ikon – tre logoer

Ikonet består av en U og en T. Satt sammen blir de logoen til Drammen Scener, separert representerer de Drammens Teater og Union Scene. Ikonene, fargene og profilen forøvrig er inspirert av byggenes former, hva de kulturelt sett representerer og omgivelsene.

– Teateret har får enn lettere og mer fasjonabel drakt, Union litt hardere kontraster, forklarer Edøy. 

Resultatet er altså design, hjemmesider, visueller, fysiske uttak og mye mer som gir Drammen Scener et uttrykk som står ut og bygger merkevaren som helhet, samtidig som det er tre identiteter som står fjellstøtt på egne bein.

– At Drammen Scener har valgt å ta profilen helt ut, blant annet med et enormt veggmaleri, er spesielt gøy sier Edøy som også takker grafittikunsterne Mikael Noguchi og Eric Ness Christiansen for veggpryd, samt kunden for sin evne til å tenke helhetlig og ta profilen ut i alle flater.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.