Et barns første møte med magi

Patrick Larsgaard har gjort seg flid med ukens Kudos. Ta dere tid, se, le, humre og mimre til denne kavalkaden av reklamefilmer.

53753 2c9f3 original

Klipper Patrick Larsgaard

Patrick Larsgaard er utdannet klipper fra NISS. Han begynte å jobbe med spillefilm sammen blant annet Perry Eriksen og Martin Stoltz. Så ble han signert hos Storyline Studios.

– Jeg vil først gi en stor takk til min gode venn, og partner in crime, Kristoffer Carlin for å ha blitt spurt om å bære denne ilden videre. Jeg vil aldri glemme våre mange sushimiddager i mancaven på Storyline hvor vi har unnfanget torskefetisjer og en forkjærlighet for «skal bare»-unnskyldninger.

Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

– Her er det mange filmer jeg skulle ønske jeg kunne skrive om, men som klipper så må jeg trimme det ned til beinet (bad pun intended). I 2012 kom det en film som virkelig traff meg og de fleste andre midt i hjerterota. Widerøe lanserte reklamefilmen «Grandpa's magic trick», en enkel, men genial idé som sitter som et skudd både med tanke på det kreative og selve håndverket. Marius Holst fra 4 1/2, sammen med duoen Stein Simonsen og Torstein Greni fra McCann, skapte i mine øyene en av de beste reklamefilmene i nyere tid. Denne filmen gjorde et så sterkt inntrykk på meg at jeg selv gjorde «The magic trick» som julenisse for min nevø. Jeg gjemte en pakke under sengen hans tidligere på julekvelden før jeg kom utkledd som nissefar. Jeg gnisset hendene sammen og ba han blåse. Vips så lå det en pakke under sengen. Da kom det et gledesbrøl fra den lille krabaten og et minne for livet var skapt, inspirert av nettopp denne reklamefilmen.

Nevn et inspirerende internasjonalt eller utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Her vil jeg kaste inn en liten liste av verk som jeg anser som noen av mine favoritter fra reklameverdens enorme gap.

– Det er vanskelig å snakke om reklamefilm uten å nevne de geniale påfunnene for Guinness med auteuren Jonathan Glazer. Rett og slett en tour de force. Se og nyt!




– Setningen «what are you sinking about?...» sitter nok klistret på de fleste hjernebarker verden over. Den norsk/walisiske duoen Nic & Sune står bak denne perlen av en film.


– Et kamera, null klipp, en voiceover og viljestyrke.


– Wait for it …


Martin de Turahs suggererende film for Hennessy.


– Hvem vil ikke ha en slik?


– Som honorable mention så må jeg ta med K-Swiss og selveste Kenny "F***ing" Powers.


– Det er et hav av talentfulle mennesker jeg gjerne skulle ha sendt stafettpinnen videre til, og det er ikke til å stikke under en stol at jeg har vasset i bestikkelser og trusler av folk som ønsker å bli valgt. Når det er sagt så vil jeg sende pinnen til en mann som var med på å skape karrierer gjennom reklame for pizza og fikk Otto Jespersen til å brøle «Troll!» i de norske kinosaler: min gode venn og kronet trollfar André Øvredal.

– Da sier jeg med dette adieu og vender tilbake til mørket.