Gjennom dørvakt-nåløyet

Magne Davidsen i Blank ble i forrige ukes Kudos-spalte beskrevet som en «herlig, kul, smart, morsom og musikkelskende datanerd». Denne uken er det hans tur.

78353 6c9d0 original
En av Magne Davidsens Kudos-favoritter er «Berghain Trainer», en brutalt realistisk «kom forbi dørvakten på Berghain»-simulator.

Magne Davidsed med «i køen utenfor Berghain»-fjes. Foto: akam1k3

Magne Davidsen

har bakgrunn som teknolog, og har tidligere jobbet som utvikler og teknisk prosjektleder i BEKK. I fjor høst startet han Blank sammen med Jahn Arne Johnsen og Jon Bernholdt Olsen, og i skrivende stund har selskapet 26 ansatte. Kjapt oppsummert er Blank et selskap bestående av forskjellige typer designere og utviklere som hjelper andre bedrifter med å løse alle mulige slags digitale utfordringer.

– Aller først vil jeg takke Silje og Trine! Jeg har kjent Silje lenge, og hun har alltid vært veldig flink, men det de gjør i Little Big Sister nå er ganske sjuke greier! Jeg er mildt sagt imponert (holler back hvis dere har lyst til å relansere rapkarrieren min.)

– Et av selskapene jeg har sett opp til de siste årene er Bakken & Bæck. De lykkes med å fremstille datajobbing som noe akkurat så gøy og kreativt som det faktisk er, og de fremstår som en solid og spennende arbeidsplass. Produktene de bygger er fine, konferansen deres «An Interesting Day» virker bra (uten at jeg har vært der), og ikke minst liker jeg det voldsomme Piñata-fokuset.

Hmmm?

– For noen år siden åpnet de Piñatabutikken for å kvitte seg med overskuddet av Piñatas etter en meksikansk temafest, og nå i april begynte de også å tilby Piñataer levert med drone. Håper de aldri går tom for Piñatas, og at fremtiden vil gi oss enda flere fornøyelige Piñata-prosjekter. Sjekk ut «Flying Piñatas»-appen på http://flyingpinata.co.


– Min neste oppovertommel går til en side jeg fikk anbefalt av en fyr som åpenbart kan internett. «Berghain Trainer» er en «kom forbi dørvakten på Berghain»-simulator man må gi tilgang til kamera og mikrofon, og via stemme- og fjesbruk overbevise den strenge, men virtuelle, dørvakten om at man er inngang til klubbehimmelen verdig [krever Google Chrome]. Gøy! (Alt jeg savner er en retry-knapp så jeg mer effektivt kan kaste bort arbeidsdagen.)

Jeg vil også gi en high-five til min tidligere arbeidsgiver BEKK, hvor jeg har møtt veldig mange flinke folk opp igjennom. To av disse er Bjørn Gunnar Staal og Anders Nærø Tangen i Void, og i det jeg gir kudoskjeppen videre vil jeg også benytte anledningen til å skryte av to jobber de har gjort: «Num8ers» for Kraftwerk i Operaen (med Kitchen) …


– … og «Breaking The Surface» for Lundin (med SDG) er antakeligvis de to aller kuleste digitalfysiske prosjektene som er gjort i Norge noensinne.


Jeg gleder meg til å se hva de har å anbefale!