Form og håndverk

Presserommet i Fredrikstad har syv ulike trykkpresser på tilsammen 8 tonn, som kan trykke alt fra små fyrstikkesker til A2-formater. Møt duoen Magnus Stensvik Wilhelmsen og Fredrik Temte og les om hva de finner inspirerende.

Fra venstre: Magnus Stensvik Wilhelmsen og Fredrik Temte.

Presserommet er et grafisk produksjons- og designmiljø basert i Fredrikstad. Magnus Stensvik Wilhelmsen startet det opp i 2010. Fredrik Temte begynte der i 2015. Han har lang erfaring og kompetanse fra kommunikasjon og design. Han er også gründer bak flere selskap - deriblant Griff Kommunikasjon.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber dere er glad i 

Dundas. Med herlig uredd tilnærming til håndverk og tradisjoner har de bygd sitt Norsk/Skotske skoimperium. Boots designet over tradisjonell lest, med bærekraftig tilnærming til produktet. Småskala, men ultimat håndverk og form i hver sving [illustrasjon: Page Black].

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid dere gjerne skulle ha lagd selv.

Mats Theselius sin tilnærming til form balanserende i grenselandet mellom design og kunst. Objektene bærer nesten alltid med seg en historie. Dessuten har han ofte benyttet tradisjonelt pregtrykk i sine utstillingskataloger.

  

– Og Perky Bros, Nashville, Tennessee: «Forgotten Boardwalk Brewing»En herlig miks av retroromantikk, burlesque illustrasjon, humor og stålkontroll.

– Dette er bare gøy og vakkert, og bruksflaten på byggeklossene er made to fit, samtidig som kombinasjonsmulighetene gjør at enhver ny kombinasjon blir noe helt nytt, men aldri går vekk fra utgangspunket. Fargepaletten er minimal, og det er helt riktig og så bevisst gjennomført til fingerspissene.

Hvem vil dere sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Vi er veldig glad i norsk design, og vi har vært - og er utrolig heldige som får sjansen til å jobbe med designkontorer som har en unik fingerspitzgefühl i alle ledd i sin strategi til en ferdig form. En vi vil trekke frem er Henrik Olssøn og Erika Barbieri i OlssønBarbieri™. Det er håndverk, det er finesse, det er vakker form, det er praktisk, det er innbydende og det funker. Alltid. Det er gjort med en dyp respekt i bunn for faget, og vi vil bare se mer av hva de har på tapetet. Stafettpinnen sender vi videre til Henrik Olssøn og Erika Barbieri!

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.