Natur til salgs

Vi starter nyåret med den Oslo-baserte amerikanske kunstneren Jessica Williams. Hun er kunstner og gir ut bøker på eget forlag. Ifølge henne selv beveger hun seg i skjæringspunktet mellom kunst og design, og liker å utfordre formatet.

Jessica Williams. Foto: Rolf Holmberg.

Jessica Williams er amerikansk og basert i Oslo. Hun er utdannet billedkunstner ved Cooper Union i NYC og Kunstakademiet i Oslo. I 2016 grunnla hun Hverdag Books som først og fremst er et utløp for kunsten hennes, etter fire års erfaring med det mer kooperative North, South, East, West, et lite forlag hun dannet i 2011. NSEW publiserte cirka 50 utgivelser i skjæringspunktet mellom kunst og design i forskjellige, eksperimentelle formater.

– Takk til de kule kvinnene i JAHJAH for stafettpinnen. :)

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber dere er glad i.

– Andreas Erviks prosjekt SANKE er noe som jeg synes er kjempebra, og jeg skulle ønske jeg hadde laget det selv. Det jeg liker best med prosjektet er at det er komplekst: at jo nærmere man ser på det, desto merkeligere blir det. 

– For meg handler prosjektet om forventinger, både når det gjelder design og innhold, og forskjellen mellom det som er luksus og det som er tradisjonelt ekkelt. Det er kanskje det som er nøkkelen til å forstå den glatte, men foruroligende profilen laget i samarbeid med fotograf Siv Dolmen.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/ utenlandsk arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– I tillegg til alle slags bøker blir jeg lett overvunnet av gjennomtenkte, fysiske ting. Derfor er jeg glad i stort sett alt som Évita Yumul har vært involvert i. Bakgrunnen hennes er i design og arkitektur, og alt som hun har unnfanget er preget av en upåklagelig oppmerksomhet på detaljer. 

– Hun har også vært en viktig del av BOOKLET, et ideelt forlag og fanzine-bibliotek aktiv i Tokyo siden 2009. Deres bibliotek på nett er virkelig en imponerende ressurs for alle som er glad i trykk.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil gjerne sende den videre til den norske tegneserieskaperen og illustratøren Inka Léontine. Arbeidet hennes får meg til å tenke rundt kroppen, språk og andre tema som er vanskelig å gi form til. 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.