Skodvin og Skodvin

Ivar Kvaal er fotograf og kunstner, og i ukens Kudos står fotografiet i sentrum.

Fotograf og kunstner Ivar Kvaal.

Ivar Kvaal er fotograf og kunstner. Han jobber i gråsonen mellom kunst og foto, både med egne prosjekter og oppdrag. Arbeidene hans har vært utstilt på blant annet Aperture Foundation i New York, Musée de l’Elysée i Sveits og Devos Art Museum i Michigan. Han er også omtalt i Thames og Hudsons antologi reGeneration2 - Tomorrow's Photographers Today, samt Landmark - The Fields of Landscape Photography på samme forlag. Ivar er representert av Coup, og driver også Ljå Forlag sammen med Ingrid Goverud Ulstein.

– Takk til Jens Johan Tandberg for hyggelige ord og til Ine D. Isaksen for både hyggelige ord og stafettpinnen.

Fortell om én eller flere norskproduserte jobber du/dere er glad i.

– Av nyere ting vil jeg trekke frem Helge Skodvins redaksjonelle jobb for D2, Fergelandet Norge. Det er befriende å se humoristiske bilder på glanset papir. Helge er veldig flink. Anbefaler en tur innom nettsiden hans, den er det Yokoland som har laget.

– En annen Skodvin som burde nevnes er Erik. Tror ikke de er i slekt. Erik driver plateselskapet Miasmah. Han lager også fine plateomslag.

Nevn et eller flere inspirerende internasjonalt/utenlandsk arbeid du/dere gjerne skulle ha lagd selv.

Alec Soth er en fotograf som har inspirert meg i lang tid. Han lager i all hovedsak bok- og utstillingsprosjekter, men har også gjort redaksjonelle ting.

Fotografi: Alec Soth.

Fotografi: Alec Soth.

Geordie Woods «Murder in the Heartland for Wired». Stemningsfullt og fint fortalt . Se serien her

Fotografi: Geordie Woods

– Jeg syns Pierpaolo Ferrari, og kanskje spesielt samarbeidsprosjektet med Maurizio Cattelan, Toiletpaper, er verdt å trekke frem. Surrealisme og sterke farger. Pierpaolo lager bilder som ikke bare er fine, men overrasker og gjør at betrakteren stopper opp og bruker tid.

Fotografi: Pierpaolo Ferrari

Fotografi: Pierpaolo Ferrari

Neste uke er Kudos tilbake i et reklamebyrå, nemlig hos teamet Susanne Hovda og Marius Aasen i TRY.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.