Antonsen blir Kurt

Atle Antonsen skal gi stemme til Erlend Loes barnebok-helt Kurt. Truckføreren blir endelig å møte på kino i animasjonsfilmen «Kurt blir grusom» 31. oktober.

– Det er en stor ære å få spille Kurt. Han er en rollefigur jeg på mange måter kan identifisere meg med. Han er energisk, mandig, stolt, barnslig insisterende og bråsint, alt dette kun positive egenskaper jeg selv også ønsker å assosieres med. Jeg beundrer ham dessuten for hans dyktighet bak truckrattet, sier Antonsen.

«Kurt blir grusom» har premiere 31. oktober over hele landet.
– Vi ønsket oss tidlig at Atle Antonsen skulle være stemmen, og følte virkelig at brikkene falt på plass da han takket ja, sier filmens produsent Cornelia Boysen.

Også regissør Rasmus Sivertsen er svært fornøyd over valget av stemme til Kurt. – Atle er virkelig Kurt. Vi kunne ikke funnet noen bedre til rollen enn ham, sier Sivertsen.

Kims Kurt Produsentene av filmen kan nå offentliggjøre de aller første bildene av Kurt.
– Vi har jobbet mye med å få på plass designet av Kurt. Det var viktig for oss å ta vare på den Kurt som Kim Hiorthøy har skapt i bøkene. Spesielt barten har vi lagt mye arbeid i. Den er ment å fungere som en hundehale. Man kan til enhver tid lese humøret til Kurt ut i fra svingningene på barten, sier produsent Ove Heiborg fra Qvisten animasjon.
 
Det er Rasmus Sivertsen fra Qvisten Animation som er regissør for filmen. Han var hovedanimatør på «Gurin med reverompa» (1996), co-regissør på «Kaptein Sabeltann» (2003), og hadde regien på de animerte delene av spillefilmen «PitbullTerje».

Manuset til filmen er skrevet av Karsten Fullu og Per Schreiner.

Filmen har et produksjonsbudsjett på 22 millioner kroner og er finansiert med støtte fra Norsk Filmfond ved langfilmkonsulent Nikolaj Frobenius, Dansk Filminstitutt og Nordisk Film og Tv Fond

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.