Christopher Nielsen til OCX ‘08

Tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo ‘07 var etter alle målestokker en suksess, og 23. og 24. mai 2008 arrangeres festivalen på nytt.

– Oppslutningen om tegneseriefestivalen var over all forventning i fjor, og nå gleder vi oss til å gjenta suksessen, sier Berit Petersheim fra Serieteket, som er en del av Deichmanske bibliotek på Grünerløkka.

Fjorårets festival var besøkt av mer enn 4000 personer, og hadde mange spennende gjester. I år satses det større, med flere internasjonale gjester, bredere program, og forhåpentligvis enda flere folk. Også i år er festivalen gratis.

Angry Youth Comics Årets hovedgjester er Christopher Nielsen og Johnny Ryan. Christopher Nielsen er Norges mest anerkjente og produktive serietegner, kjent for de fleste med seriene om To trøtte typer og ikke minst storfilmen «Slipp Jimmi fri» fra 2006. Johnny Ryan fra Los Angeles er en av USAs mest omtalte og kontroversielle serietegnere. Med tegneserien «Angry Youth Comics» har han provosert og gledet leserne med sine rølpete og fantasifulle sleivspark.
– Vi er utrolig fornøyd med å få to så spennende serieskapere hit. Begge lager serier som kretser rundt en rekke tabuer, som dop, sex og råttenskap hos folk. Dette er serier som både er humoristiske og som utfordrer leserne, fortsetter Berit Petersheim.I tillegg kommer italienske Igort og Manuele Fior, som skal presentere det banebrytende forlaget Coconino, serieskapere fra det slovenske tegneseriekollektivet Stripburger, og en rekke andre tegneserieforfattere fra hele Norden.

Viser fram nye talenter  OCX ‘08 skal ikke bare være en festival hvor man kommer for å se på andre, forteller Petersheim videre.
– Vi kommer til å videreføre konseptet med at store og små serieskapere og forlag kan ha stand på festivalområdet og vise seg fram og selge det de har laget. Vi oppfordrer folk til å komme egne fanziner på festivalen. For dem som vil lære mer, blir det også et heldags manuskurs i tilknytning til festivalen, i regi av Norsk Filmutvikling og Grafill.

Sjekk ut tegneseriene til Johnny Ryan på mannens nettside.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.