Nordmann vant Sundance-pris

Den svenske filmen «Ping-Pongkingen» tok hjem to priser på årets Sundance-festival. I tillegg til prisen for beste ikke-engelskspråklige film fikk nordmannen Askild Vik Edvardsen (bildet) prisen for beste foto.Indie-filmens svar på Soria Moria, Sundance Film Festival er over for denne gang. Prisene for Beste film og Beste foto i klassen for ikke-engelskspråklig film gikk altså til den lille, svenske filmen «Ping-Pongkingen» (engelsk tittel: «The King of Ping Pong»).

Filmen vant best-prisen i kategorien World Cinema: Dramatic Competition på den prestisjetunge festivalen i Park City, Utah, som ble avsluttet lørdag kveld.

Men ikke nok med det; filmen vant dessuten pris for beste foto, og bak kamera finner vi nordmannen Askild Vik Edvardsen.

– En av de beste fotografene i Norden

Regissøren er over seg av begeistring, og kan heller ikke få rost Edvardsen nok.
– Det er helt sjukt og rart at vi har vunnet. Jeg synes det var et uhørt modig valg av juryen å satse på en slik liten film. Og jeg er så glad for Askilds skyld. Han er en av de beste fotografene i Norden etter Sven Nykvist. Askild fortjener virkelig denne prisen; en smart og hyggelig gutt og min beste venn, sier Jens Jonsson til filmnyheterna.se.

Den neste filmen Edvardsen skal gyve løs på skal regisseres av Arild Fröhlich. Det er filmen «Knullegutt» basert på Lars Ramslies roman «Fatso».

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.