Dagbladet.no har pusset opp

Dagbladets nettavis fremstår i ny og ryddigere drakt, med større bruk av video og bilder, samt forenkling av mange valg.Dagbladet.no har nettopp impementert sin nyoverhalede layout på nett.
– Da vi lanserte ny forside for et år siden, tok vi bort venstremenyen. Det har tatt litt lengre tid å gjøre dette også på artiklene, men nå tar vi bort alt som er «blitt dødt». Visuelt vasker vi artiklene får å få en renere layout med færre ting, sier Dagbladets Jon Reidar Hammerfjeld til Journalisten.no.

Store bilder, svær video Bare Dagbladet Magasinet på nett og Kjendis.no gjenstår. De skal få ny drakt i slutten av februar, dersom alt går etter planen.
– Både bilde og video vil bli ekstremt stort i den nye layouten. Vi vil gjøre bilde, tekst og lenker tydeligere og tror at færre valg gir flere klikk. Det blir lettere å finne frem med få valg istedenfor en hel skog, sier Hammerfjeld.

Det mest dramatiske avisen har gjort er å fjerne hele venstremenyen, og legge en mer komprimert oversikt over nettstedet horisontalt på forsiden.

Færre valg, flere klikk Redaksjonen hadde gått gjennom alle klikktall og funnet ut at venstremenyen ikke fungerte. Både avisens egne tall og brukerundersøkelser på andre internasjonale nettsider konkluderte med at en horisontal meny var mer effektiv enn en vertikal venstremeny.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.